Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
ZÁZNAM: Mojsejová ako politička, predstavila kandidátku
Zdielať na

ZÁZNAM: Mojsejová ako politička, predstavila kandidátku

Nevídané sa stalo skutočnosťou. Nora Mojsejová vstupuje do politiky s vlastnou stranou. Tú spolu s programom predstavila na svojej prvej politickej tlačovke. Kandiduje už v marcových predčasných voľbách.

Košická podnikateľka Nora Mojsejová vstupuje do politiky a chystá sa bojovať o naše blaho. So svojou stranou Slobodné slovo chce zatočiť s tým, čo ju na Slovensku štve.

Štipľavý politický prejav

Ako správny politik má už pripravený aj volebný program. Mojsejová už aj ako politička zostala verná svojmu štýlu vyjadrovania sa. 53-ročná podnikateľka z Pereša plánuje kandiduje do parlamentu už v marcových predčasných voľbách. “Strana bola zapísaná až predvčerom, dnes úspešne odovzdala kandidátku so 150 kandidátmi,” uviedla na tlačovej besede Mojsejová.

Podnikateľka predstavila podpredsedu strany Marka Šteficu, tajomníka Žáka, prvú podpredsedníčku Annu Klobušickú a Michala Pilipa, známeho z televíznej reality šou. Všetci sa do parlamentu pokúsia dostať z prvej desiatky. Ako Mojsejová zdôraznila, do prvej dvadsiatky sa zmestili aj traja študenti. “Kandidátka je pestrá, žiadne celebrity okrem mňa, keďže ja som najväčšia celebrita na Slovensku,” dodala.

Bavila aj novinárov v parlamente

Tlačovka Nory Mojsejovej zaujala aj novinárov, ktorí sledovali rokovací deň parlamentu. Priamy prenos sa vysielal na chodbách zákonodárneho zboru.

S Pavlom Ruskom sa dohodla, že prevezme jeho Alianciu nového občana (ANO). Rusko tvrdí, že od Mojsejovej peniaze za prevedenie strany nechcel.

"Stál som len pred otázkou, kedy ju zrušiť. Ak sa naskytla možnosť niekomu pomôcť, prečo nie," povedal Rusko s dodatkom, že pomoc pri prevedení strany neznamená podporu politickej agendy Mojsejovej. Košická podnikateľka tak nebude musieť zbierať 10-tisíc podpisov potrebných na registráciu novej strany.

Program? Nižšia DPH, odvody, vyššia mzda

Mojsejová informovala aj o programe, s ktorým by jej strana chcela vo voľbách uspieť. DPH na základné potraviny a na niektoré farmaceutické výrobky by podľa Mojsejovej mala byť nižšia. Šéfka strany chce znižiť odvody a stimulovať slovenských podnikateľov, pretože tí sú podľa jej slov chudáci.

Minimálnu mzdu by Mojsejová zvyšovala zo zákona a valorizovala by dôchodky. Sociálny systém je podľa nej zdeformovaný, v hroznom stave je aj zdravotníctvo a demokracia na Slovensku “zdochla po troch mesiacoch od revolúcie”. 

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy