Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Mojsejová (53) robila kariéru už s Mečiarom. Tu je dôkaz
Zdielať na

Mojsejová (53) robila kariéru už s Mečiarom. Tu je dôkaz

Nie je to až taká nová tvár, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať! Nora Mojsejová (53) sa o naše hlasy v parlamentných voľbách neuchádza prvýkrát. Málo známe je, že poslankyňou sa už raz chcela stať. Vtedy jej však bol bližší ako Braňo Mojsej, skôr šéf HZDS Vladimír Mečiar. A práve táto kandidatúra Nore napokon zmenila život...

Eleonóra Kašaiová. Meno, ktoré nám veľa nepovie. Málokto už dnes vie, že práve takto sa volala známa podnikateľka z Pereša ešte predtým, ako sa zaľúbila do Braňa Mojseja. Navyše, len minimum ľudí si pamätá, že už v tých časoch mala politické ambície. A nie hocijaké. Verná svojmu egu sa rozhodla kandidovať rovno do parlamentu.

Išla s Mečiarom

Tak sa v roku 2002 ocitla na kandidátke Hnutia za demokratické Slovensko. Nora mala vtedy 43 rokov a bola vydatá za biznismena Mikuláša Kašaia. Už vtedy to však bola ona. Na predvolebných mítingoch rečnila ako guľomet, suverénne vystupovala, zabávala publikum a pohotovo odpovedala na akúkoľvek otázku. Do národnej rady sa však neprebojovala. Kandidovala totiž na nezvoliteľnom 82. mieste.

Namiesto džobu našla lásku

Voľby pre košickú podnikateľku napokon neznamenali zlom v jej profesijnom živote, no inak to bolo v tom súkromnom. Práve počas kampane sa totiž zoznámila s hudobníkom Braňom Mojsejom. S ním sa spoznala na jednom z mítingov, na ktorom predviedol svoje spevácke schopnosti. 

A Braňo pri nej stojí až doteraz. Práve on bol medzi prvými, čo v jej opätovnej snahe stať sa poslankyňou, vyjadril vrelú podporu. Nora sa politické skúsenosti rozhodla využiť aj v ďalších voľbách. Tentoraz jej však ako výťah do parlamentu nemá poslúžiť cudzia, ale rovno vlastná strana.

Strana jedinej celebrity

Tej dala názov Slobodné slovo a ako správny politik vytiahla už aj volebný program. 53-ročná podnikateľka z Pereša plánuje kandidovať do parlamentu v marcových predčasných voľbách. Jej stranu už oficiálne zapísali a podnikateľka odovzdala aj kandidátku so 150 menami. 

Mojsejová chce v prípade úspechu znížiť DPH na základné potraviny. Klesnúť majú aj odvody a pomôcť chce i slovenským podnikateľom, ktorí sú podľa nej obyčajní chudáci. Do boja o voličské hlasy vyráža bez celebrít. Až na jednu výnimku. "Kandidátka je pestrá, žiadne celebrity okrem mňa, keďže ja som najväčšia celebrita," vysvetlila svoju politickú taktiku. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy