Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
VOSR. Spomínate si? Bolo to takto...
Zdielať na

VOSR. Spomínate si? Bolo to takto...

Už takmer sto rokov uplynulo od jednej z kľúčových udalostí svetových dejín. 7. novembra 1917 totiž nastúpili v ruskom Petrohrade k moci komunisti, ktorých zločinecký režim má na svedomí milióny nevinných obetí - samozrejme aj zo Slovenska... Viac prezradí reportér Peter Petrus.

Boľševikmi sa nazývali ruskí komunisti vedení Vladimirom Iľjičom Leninom. Ich ideou bolo budovanie sociálne spravodlivej spoločnosti, miesto toho však napokon presadili vládu brutálneho teroru. Postupne povraždili svojich politických súperov, no a ako sa často stáva, nedotknuteľné neostali ani ich vlastné rady.

Najmasovejšie zločiny voči vlastným obyvateľom sa však odohrávali za Stalina, najmä v táboroch smrti alebo inak povedané gulagoch. Na Sibíri pracovali v otrockých podmienkach nielen milióny Rusov, ale aj cudzincov. Drvivá väčšina z nich tu aj zahynula.

Komunizmus sa postupne rozšíril aj do iných štátov. A neobišiel ani Československo. Tu uchopili komunisti moc vo februári 1948 a za 40 rokov totality navždy "umlčali"stovky nevinných ľudí a ďalšie tisícky týrali v koncentrákoch a žalároch...

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy