Skoro jasno
16°
Bratislava
Komunistický raj papalášov v Papierničke zarobil 219 798 eur
Zdielať na

Komunistický raj papalášov v Papierničke zarobil 219 798 eur

Postavili ho ešte komunisti, rekreujú sa tam aj súčasní politici. Reč je o účelovom zariadení Národnej Rady SR v Častej - Papierničke. To však bojuje s finančnými problémami.

Počas tohtoročnej letnej turistickej sezóny zarobila Častá Papiernička 219 798 eur. Vlani to bolo 188 337 eur. Príjmy z účelových zariadení nejdú na ich ďalšiu prevádzku, ale plynú do štátnej pokladnice.

Politici, turisti, firemné žúrky

Záujem o rekreačné pobyty, ako aj spoločenské, firemné a rodinné akcie v zariadení v Častej Papierničke podľa riaditeľky Komunikačného odboru Kancelárie parlamentu Beáty Skyvovej naďalej stúpa.

"Spĺňa to cieľ, ktorý si stanovilo vedenie Kancelárie NR SR," uviedla. Ako skonštatovala, o letné pobyty mali záujem najmä turisti, dni tu trávilo tiež niekoľko zamestnancov Kancelárie NR SR a zopár poslancov.

Nocľah za 20 eur

Či už ste poslanec alebo volič - jedna noc v papalášskom zariadení vás bude stáť 20 eur. O polovicu menej stojí denný pobyt bez nocľahu. Častá je suverénne najobľúbenejšou destináciou pre exministerku školstva Evu Slavkovskú či bývalého kádeháka Františka Mikloška.

sita

Súvisiace články

Najčítanejšie správy