Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Ako v časoch komunizmu. Ministerstvo fotilo protestujúcich!
Zdielať na

Ako v časoch komunizmu. Ministerstvo fotilo protestujúcich!

Časy tvrdého komunizmu pripomínalo včerajšie fotenie protestujúcich učiteľov, ku ktorému sa uchýlilo ministerstvo školstva. Hoci sa pred Úradom vlády zhomaždilo vyše deväťtisíc učiteľov, rezort to popiera. Protestujúcich vraj bolo trojnásobne menej, ako to dokazujú aj nimi zhotovené fotografie.

Ako ďalej píše v dnešnom vydaní denník Pravda, rezort spravil fotografie z budovy ministerstva dopravy o 11:03 a na začiatku protestu o 11:32. Snímky sú z Námestia slobody. Mnoho učiteľov však bolo rozpýtelných do všetkých strán. Tu sú predmetné fotografie:

Do Bratislavy prišli autobusy zo všetkých kútov Slovenska."Určite sme tam mali 170 autobusov, mnohí prišli individuálne. Každého člena sme evidovali proti podpisu a viem zdokumentovať, že tam bolo osem- až deväťtisíc ľudí," povedal podpredseda Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy na Slovensku Jozef Lužák.

Čo tým rezort sleduje?

Fotenie prebehlo bez súhlasu protestujúcich učiteľov! Vynárajú sa otázky, prečo sa rezort k takému kroku uchýlil a čo tým vlastne sledoval... "Chceme len, aby odborári uvádzali reálne číslo a aby občanov nezavádzali," povedala hovorkyňa ministerstva Miriam Žiaková.

Chystajú sa štrajkovať

Odborári hrozia, že ak kabinet neodobrí ich požiadavky, vstúpia do ostrého štrajku. Rada zväzu môže o ostrom štrajku rozhodnúť na plánovanom zasadnutí 6. októbra, ak bude mať zákonom stanovený písomný súhlas 50 percent zo 125-tisíc zamestnancov v školstve.

Dotazníky dostalo 90 regionálnych odborových rád, v týchto dňoch ich distribuujú do škôl. Spätnú väzbu očakávajú do konca septembra. 

Bratislava_učitelia_protest_rezort školstva_fotky

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy