Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Učitelia vyrazia do ulíc. Štrajk zavrie školy!
Zdielať na

Učitelia vyrazia do ulíc. Štrajk zavrie školy!

Učitelia z celého Slovenska prídu v utorok protestovať do Bratislavy. Akcia sa uskutoční dva týždne po fiasku, ktoré sa odohralo v uliciach niekoľkých miest. Zopár učiteľov vtedy zbieralo podpisy od ľudí na podporu svojich požiadaviek. Ako to bude tentoraz?

Učitelia pred dvoma týždňami vyšli do ulíc. Presnejšie povedané, hŕtstka z nich. Medzi nimi sa objavili aj hlasy o tom, že narýchlo zorganizovaná akcia mala slúžiť na diskreditáciu ich požiadaviek. Potvrdil nám to zdroj z prostredia učiteľov, ktorí o akcii ani nevedeli. Malo to údajne znížiť význam toho, čo sa bude konať v Bratislave zajtra.

Pedagogický špeciál

Žiaci viacerých škôl ostanú v utorok doma. Odhaduje sa, že na oficiálnej a vopred verejne ohlásenej akcii sa zúčastní až 8 000 pedagógov. Majú vyjadriť nespokojnosť s tým, ako štát financuje vzdelanie. Podľa informácií z piatku ohlásilo riaditeľské voľno 21 z celkového počtu 3200 základných a stredných škôl.

Toto číslo by malo ministerstvo školstva upresniť ešte poobede. Podľa našich informácií bude z východného Slovenska vypravený špeciálny vlak vyhradený pre štrajkujúcich učiteľov.

SITA

Súvisiace články