Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Na školákov čakajú zmeny! Zapotia sa viac...
Zdielať na

Na školákov čakajú zmeny! Zapotia sa viac...

Škola volá! Deťom však pribudne viac hodín. No neľakajte sa zbytočne. Nejde o matematiku, slovenčinu či fyziku. Viac energie budú vydávať na telesnej výchove. Ministerstvo školstva chce totiž zvýšiť počet hodín telesnej výchovy. Bojuje tak s nedostatkom pohybu, ktorý má na svedomí viaceré ochorenia...

Srdcovo-cievne ochorenia, alergie či cukrovka sú najviac rozšírené. Vznikajú aj pre akútny nedostatok pohybu. Populárne vysedávanie za počítačmi urobilo svoje. Ministerstvo školstva to chce ale zmeniť. Školákom má pribudnúť viac hodín telesnej výchovy.

Šport tak na školách dostane zelenú! Do hry by mali vstúpiť takzvané športové poukážky a väčší počet hodín telesnej výchovy. To je plán ministerstva školstva. Momentálne totiž veľa detí bojuje s obezitou. "Štatistiky hovoria , že majú čoraz väčšie zdravotné problémy," potvrdil minister školstva Eugen Jurzyca.

Jeho rezort to chce riešiť pridaním 3 hodiny telesnej, v ktorej sa má prejaviť viac zážitkovosti. Novinkou v koncepcii rozvoja pohybových aktivít, ktorá ráta s využitím peňazí z eurofondov, majú byť aj takzvané športové poukazy, ktoré žiaci dostanú na školách. "S tým poukazom budú môcť isť do športového klubu," dodal minister. Školy sa však obávajú zbytočnej byrokracie.

Ak nechcete, aby vaše dieťa trpelo obezitou, musíte ho v športových aktivitách podporiť v prvom rade vy sami. "Štát môže rozdať aj milión poukažok do športových centier, ak to rodičia nepodporia, tak to pôjde všetko bokom," tvrdí doktor Bukovský.

Ak máte doma prváčika, poradíme vám ako ho pripraviť do školy. Viac sa dozviete tu.

Isifa/ Ilustračné foto

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy