Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Deň otvorených dverí na vláde! Ľudia sa zabavili aj posťažovali...
Zdielať na

Deň otvorených dverí na vláde! Ľudia sa zabavili aj posťažovali...

Ľudia z celého Slovenska merali cestu na Úrad vlády. Na Deň Ústavy sú totiž už tradične dvere otvorené aj pre verejnosť. Premiérka Iveta Radičová spolu s ďalšími členmi vlády rozdávala podpisy. Návštevníci počas autogramiády prehodili s ministrami aj zopár slov.

Premiérka a ministri dnes museli byť pripravení aj na kuriózne pripomienky, pretože na Úrade vlády bol Deň otvorených dverí. A tak sem zavítalo približne 5 000 ľudí z celého Slovenska. "Som veľmi potešená, pretože od východu Slovenska až po Plzeň prišlo množstvo návštevníkov," konštatovala Iveta Radičová. Rozhovory s ľuďmi považovala za príjemné a podnetné. Niektorí sa jej s osobnými problémami zverovali so slzami. Trápili ich dôchodky, školstvo aj diaľnice.

Na rozdiel od dospelých, deti politici nezaujímali. Radšej si v záhradnej Škole umeleckých remesiel zatočili hrnčiarskym kruhom, vyrezávali z dreva či maľovali. Úspech mali i predstavenia historického šermu a vystúpenia sokoliarov. Návštevníci sa tiež mohli obliecť a odfotografovať v dobových kostýmoch či povoziť v areáli vlády na historických autách.

Niektorí sa zatúlali do rokovacích priestorov vlády, kam sa bežní smrteľníci počas roka nedostanú. V takzvanej novej budove Úradu vlády SR, kde kedysi pôvodne rokoval kabinet, premietali film Dušana Hanáka Papierové hlavy. Návštevníci tu tiež mohli na vlastné oči obdivovať aj vernú repliku Ústavy SR, zapožičanú z Národnej rady SR.

Pred Úradom vlády v rovnakom čase protestovali a zbierali podpisy pod svoje petície učitelia, mladí ľavičiari aj aktivisti za verejné zdravotníctvo.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy