Jasno
16°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Fico odkazuje Radičovej: Odvolaj Mikloša!
Zdielať na

Fico odkazuje Radičovej: Odvolaj Mikloša!

Iveta Radičová má jedinú možnosť, ako obnoviť rešpekt voči úradu premiéra. A to odvolať ministra financií Ivana Mikloša. Vyhlásil to predseda Smer-u Robert Fico. Dôvod? Kauza Daňový úrad...

Tvrdí, že doteraz čakali, kým Radičová príde s hodnotením tohto učebnicového príkladu straníckeho klientelizmu. "Zdá sa, že premiérka sa snaží celé svoje stanovisko zamiesť pod koberec mlčaním a myslí si, že tým, že nebude odpovedať na otázky, celý prípad vyhnije a po istom období sa na to nikto nebude pýtať, lebo to nikoho nebude zaujímať," povedal Fico. Tým však podľa Fica predsedníčka vlády preberá plnú zodpovednosť za túto kauzu.

Daňové riaditeľstvo rozhodlo o uzatvorení zmluvy o prenájme budovy pre daňové orgány v meste Košice so spoločnosťou Nitra Invest, s.r.o. Tú vlastní predseda okresnej organizácie SDKÚ-DS Ondrej Ščurka. Daniari sa tak rozhodli napriek tomu, že neziskové organizácie upozorňovali na problémy.

Aliancia Fair-play dokonca odporučila Daňovému riaditeľstvu SR zmluvu s Nitra Invest nepodpísať a aktuálnu súťaž zrušiť. Súťaž bola totiž podľa aliancie vypísaná s kritériami, ktoré mohla splniť len Ščurkova firma. Podrobnosti v reportáži.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy