Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Koniec letnej pauzy, Radičová a spol. za jedným stolom
Zdielať na

Koniec letnej pauzy, Radičová a spol. za jedným stolom

Vyššie spotrebné dane, banková daň či personálne otázky. Vládna zostava sa stretla na prvej poprázdninovej koaličnej rade. A aj to sú otázky, ktoré potrebuje vyriešiť.

Priority budúcoročného rozpočtu zostávajú po rokovaní koaličnej rady stále otvorené. V nasledujúcich dňoch by o nich mali diskutovať experti koaličných strán v pracovnej skupine, ktorá by mala rokovať na úrovni ministerstva financií. Premiérka tvrdí, že experti by mali rokovania uzavrieť do dvoch týždňov a koaliční lídri by sa k rozpočtu mali opäť vrátiť 7. septembra.

Ministri pýtajú viac, ako im v prvom návrhu načrtol minister Mikloš. Ak sa im zvýšenie zdrojov podarí presadiť, budú sa podľa premiérky zrejme musieť zvyšovať niektoré dane.

Celkové výdavky štátneho rozpočtu na budúci rok sú rozpočtované na úrovni 18,443 miliárd €, čo znamená medziročný nárast o 8,8 %. Najväčší balík peňazí z jednotlivých ministerstiev by podľa prvého návrhu rozpočtu malo dostať školstvo.

Tieto zmeny však nemusia byť posledné, ktoré sa v rozpočte udejú. "Prognóza hospodárskeho rastu je nastavená príliš optimisticky," tvrdí premiérka.

sita

Súvisiace články

Najčítanejšie správy