Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Parlamentná telenovela. Poslancov naženie do práce prokurátor
Zdielať na

Parlamentná telenovela. Poslancov naženie do práce prokurátor

Nekonečná voľba generálneho prokurátora má ďalšie pokračovanie. Koaličná rada sa dohodla, že parlament si ju zopakuje na budúci týždeň. Šéf prokuratúry sa však už bude voliť verejne...

Generálny prokurátor sa bude verejne voliť už na budúci týždeň v piatok. Pedseda parlamentu Richard Sulík (SaS) kvôli tomu zvolá schôdzu. „Samozrejme budeme reagovať na to, čo povie Ústavný súd SR, ale momentálne je toto náš plán a naďalej platí, že kandidát celej koalície je Jozef Čentéš,“ povedal Sulík po rokovaní Koaličnej rady.

Koalíciu čakajú aj ďalšie personálne otázky. Premiérka Iveta Radičová potvrdila, že od šéfa Smeru-SD Roberta Fica už dostala návrh na nového predsedu Úradu pre verejné obstarávanie, ale nepáčil sa jej. Napriek tomu ho vláde predloží. Vládne strany hovorili aj o novom šéfovi Národného bezpečnostného úradu. Tretí kandidát SaS Juraj Kliment však stiahol svoj súhlas s kandidatúrou. Liberáli tak budú hľadať štvrté meno.

Koaliční lídri sa zhovárali aj o reforme dôchodkového systému, súhlas s návrhom ministra práce Jozefa Mihála (SaS) však nedosiahli. „Dva poslanecké kluby majú problémy s týmto návrhom, záver je, že pán minister Mihál predstúpi pred poslancov, už v utorok bude návrh diskutovať a pokúsi sa poslancov presvedčiť,“ vyhlásila Radičová. Mihál chce, aby garancie zostali len v jednom, dlhopisovom fonde.

tv joj

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy