Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Víťazstvo koalície: Trnku nezvolili - Radičová zostáva...
Zdielať na

Víťazstvo koalície: Trnku nezvolili - Radičová zostáva...

A premiérka sa tejto "úspešnej" voľbe skutočne teší. Znamená totiž víťazstvo koalície. Dobroslav Trnka vo voľbe generálneho prokurátora nezískal dosť hlasov na to, aby v úrade pokračoval. Smer však kričí, že by sa pre manipuláciu mal Trnka znovu obrátiť na Ústavný súd. A že si naša premiérka nezaslúži byť premiérkou.

70 poslancov za, 17 proti, 29 sa hlasovania zdržalo a 34 lístkov bolo neplatných. Toto je výsledok utorňajšieho veľkého finále, po ktorom si premiérka Radičová pripisuje víťazstvo. Nemusí totiž splniť svoju hrozbu, že v prípade ak by Trnka svoj post obhájil, podá demisiu. No líder Smeru Robert Fico si žiada predĺženie v tomto finále. Už teraz píše jeho strana návrh na vyslovenie nedôvery premiérke Radičovej.

"Veľká časť lístkov bola preškrtnutá diagonálne, iná časť lístkov horizontálne, dokonca sú tam aj hlasovacie lístky, v ktorých boli možnosti proti a zdržal sa hlasovania zakrúžkované súčasne," informoval po voľbe o podozreniach z manipulácie hlasovania Robert Fico. "Boli pritlačení určitým vzorcom, ktorí bol dopredu naplánovaný," myslí si Ján Slota. Koalícia však akúkoľvek dohodu týkajúcu sa hlasovania odmieta. Pozrite si videoriport.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy