Zatiahnuté
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Zhrozená sociálka: Rómka Danielka (3) žila v lesíku vedľa smetiska!
Zdielať na

Zhrozená sociálka: Rómka Danielka (3) žila v lesíku vedľa smetiska!

Najskôr život v kukuričnom poli, potom v pustej maringotke, teraz v lese neďaleko smetiska. A to pod plachtou podoprenou dvoma kolmi a s ohňom, aby sa chránili pred divokou zverou. Tak presne takto žila len donedávna malá Danielka s rodičmi, kým sa sociálnym pracovníkom nepodarilo k dievčatku dostať. Zhrození ostali nielen oni, ale aj policajti. Reportérka Edita Hutková zisťovala viac.

Ivan spolu s manželkou žijú skutočne zvláštnym spôsobom života. Bezdomovci, bez základných hygienických návykov a v neustálom skrývaní sa pred policajtami. V lese nad Hnúšťou si však mladú rodinu s tehotnou ženou a trojročným dievčatkom všimol lesný hospodár a vtedy sa začala hra na mačku a myš. Až kým sa policajtom nepodarilo zasiahnuť.

Sociálni pracovníci dievčatko umiestnili na základe predbežného opatrenia do krízového centra v Lučenci. Bola v značne zanedbalom hygienickom stave, nie však podvýživená. S lyžičkou a nočníkom sa však stretla prvýkrát. Edita Hutková preto zašla priamo za rodičmi Danielky a dozvedela sa šokujúce veci! V ústavoch sa totiž okrem Danielky nachádza aj osem ďalších detí Ivanovej ženy. A vraj je znovu tehotná... Viac z rozhovorov si pozrite vo videoriporte!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy