Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Žena (32) rodila opitá! Odnieslo si to aj jej dieťatko...
Zdielať na

Žena (32) rodila opitá! Odnieslo si to aj jej dieťatko...

S veľmi kurióznym pôrodom sa museli v stredu popasovať košickí pôrodníci. Do nemocnice priviezli rodiacu ženu, ktorá bola pod vplyvom alkoholu.

"Toxikologické vyšetrenie potvrdilo, že nastávajúca mamička mala niekoľko hodín pred pôrodom v krvi 2,4 promile alkoholu,“ uviedla hovorkyňa UNLP Jaroslava Oravcová.

Rodičku priviezli do Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v utorok 5. apríla tesne pred polnocou. Dnes, krátko pred desiatou porodila chlapčeka. Vážil 2890 gramov a meral 47 centimetrov. V krvi mu namerali 0,12 promile alkoholu.

"Niekoľko hodín predtým však malo dieťa vo svojej krvi alkoholu oveľa viac, pretože alkohol sa dostáva cez placentu do krvi dieťaťa. Pravdepodobne bola hladina alkoholu v jeho krvi totožná s hladinou alkoholu v krvi matky,“ uviedla Oravcová.

Podľa lekárov žena udávala, že bola večer nervózna, preto si dala pohár vína. Konzumáciu alkoholu počas tehotenstva vylúčila.

Napriek tomu pristupujú neonatológovia k dieťaťu ako k dieťaťu matky potenciálne závislej od alkoholu a iných omamných látok. Malého pacienta špeciálne monitorujú a čakajú ho vyšetrenia na drogy.

Opitá rodička v Košiciach, nemocnica, ilustračné foto

TV JOJ/ilustračné