Jasno
16°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Vozil bossa bossov a sedel za vraždu. Teraz chce pred súdom očistiť svoje meno
Zdielať na

Vozil bossa bossov a sedel za vraždu. Teraz chce pred súdom očistiť svoje meno

PREŠOV / Bývalý šofér mafiánskeho bossa Mikuláša Černáka sa súdi pre to, že bol odsúdený. Podmienečne ho prepustili po 12 rokoch. Tvrdí, že bol nielen nespravodlivo odsúdený, ale že si dokonca aj odsedel vraždu, ktorú nespáchal. Alibi mu už v procese obnovy konania potvrdil aj jeho bývalý mafiánsky šéf. O obnovu procesu požiadal ešte spoza mreží.

Slavomír Surový, niekdajší šofér mafiánskeho bossa, bol odsúdený za trestný čin vraždy. Aktuálne sa súdi, že bol odsúdený neprávom. "Odškodné má v tomto čase nezaujíma. Ide mi hlavne o to, očistiť svoje meno," tvrdí Surový. 

Ako svedka dal predvolať v minulosti aj svojho bývalého šéfa Mikuláša Černáka. Ten vypovedal v jeho prospech. "Na tomto skutku vraždy Petra Klešča Surový nebol určite," hovorí Mikuláš Černák, ktorý je odsúdený na doživotie. "Ja som len robil šoféra Mikulášovi Černákovi a on sa mi nespovedal. Na začiatku som mal plat 30-tisíc korún mesačne," tvrdí Surový. 

Bývalý šofér na doživotie odsúdeného mafiánskeho bossa žiada obnovu konania. Svoju nevinu chce dokázať aj po tom, ako si trest za vraždu odsedel. Dnes namiesto mafiánskeho bossa vozí deti do školy. "Vozím deti do školy a starám sa o manželku a chodím po súdoch. Čakám, ako toto dopadne," tvrdí Surový. 

Dnes Slavomír Surový tvrdí, že bol svedkom nejakých skutkov, ale v časoch mafiánskej slávy Mikuláša Černáka si ani nevedel predstaviť voči nim vypovedať. Trvá však na tom, že nikdy na žiadnej násilnej činnosti nepodieľal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy