Zatiahnuté
14°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Učiteľka mu nedovolila fajčiť, on sa jej preto vyhrážal zabitím. Jeho trest vás prekvapí
Zdielať na

Učiteľka mu nedovolila fajčiť, on sa jej preto vyhrážal zabitím. Jeho trest vás prekvapí

HORNÝ ZEMPLÍN / 16-ročný žiak sa so zaťatými päsťami vyhrážal zabitím spolužiakom a učiteľke. A to len preto, že mu nedovolila fajčiť. Teraz sa posadil na lavicu obžalovaných. Sudca vylúčil verejnosť z pojednávania. Obhajkyňa argumentovala, že účasť médií by mohla ohroziť jeho morálny vývoj.

Takmer do roka a do dňa od spáchania skutku sa študent posadil na lavicu obžalovaných. Na súde sa zodpovedá z nebezpečného vyhrážania. "Počas vyučovania atakoval učiteľku rôznymi vulgárnymi slovami, zastrašoval ju zaťatými päsťami, vyhrážal sa, že zabije ju i ďalších 3 spolužiakov," uviedla Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ Prešov. 

Učiteľke sa vyhrážal zabitím 

Podľa polície učiteľku upozornil, že ak mu vezme mobil, tak ju napadne a zabije. "Keď učiteľka chlapca upozornila, aby nešiel počas vyučovania fajčiť, mladík začal všetkým vulgárne nadávať a povedal, že ich všetkých pozabíja," informuje Ligdayová. 

Sudca verejnosť z pojednávania vylúčil

"Verejné prejednanie tohto pojednávania môže ohroziť jeho morálny vývoj, môže naňho negatívne vplývať, môže byť hanblivý," uviedla Viktória Pastýrová, obhajkyňa obžalovaného. 

Bezprostredne po spáchaní skutku skončil vtedy 16-ročný študent za mrežami CPZ. Prokurátor v jeho prípade dokonca navrhol väzobné stíhanie.

Napokon zostal na slobode

Podľa prokurátora bol návrh vyšetrovateľa nedôvodný. "Pri rozhodovaní vzal do úvahy osobitné okolnosti, ako aj skutočnosť, že obvineným je mladistvá osoba," informuje Marián Spišák, hovorca Okresnej prokuratúry v Humennom. 

Študent na súde urobil vyhlásenie o vine

Sudca ho právoplatne uznal za vinného, no od potrestania upustil. "Lebo vzhľadom na povahu spáchaného činu a na doterajší život mladistvého, možno dôvodne očakávať, že už prejednanie veci pred súdom postačí na jeho nápravu," informuje Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy