Jasno
13°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Deti na ihrisku začali kričať. Vyrušil ich nebezpečný muž s mäsiarskou sekerou
Zdielať na

Deti na ihrisku začali kričať. Vyrušil ich nebezpečný muž s mäsiarskou sekerou

SMIŽANY / Nebezpečný muž vyrušil deti na smižianskom ihrisku. Bol vyzbrojený a údajne sa šiel pomstiť za nedávnu bitku. Podľa otca jedného z chlapcov, majú deti psychickú traumu. Spišskonovoveskí policajti našťastie zasiahli včas.

Deti sa hrali na detskom ihrisku medzi smižianskými bytovkami. Uprostred hry ich zaujal podivne vyzerajúci muž, ktorý mal v ruke nebezpečný predmet. S krikom sa preto rozutekali domov. "Zrazu som počul syna s plačom, deti začali plakať. Tatik, poď dole, ide nás tu pozabíjať," hovorí svedok incidentu Jozef Zvaraza. 

Keď Jozef zbehol z bytu, na ihrisko videl zvláštneho muža. Zbraň, ktorú mal v rukách, opísal otec ako dlhú mačetu.

"Ozval sa ku mne s otázkou, Kde sú všetci? Hovorím, kto všetci? Pozri, ako ma včera zbili, vraví mi. Tak si mal volať políciu, hovorím mu. A on vtedy tú mačetu hodil smerom ku mne, nie na mňa, ale smerom ku mne," opisuje situáciu svedok Zvaraza. 

Jozef preto z ihriska odišiel preč, nechcel čakať, čo bude nasledovať. Keď zašiel za roh, zavolal políciu. Jozef chváli prístup polície. Prvé hliadky tu dorazili do 4-5 minút. Páchateľa našli na ihrisku.

"Hodnovernosť oznámenia na mieste preverila vyslaná policajná hliadka, ktorá zistila, že žiadne osoby neboli ohrozované sekerou a ani nedošlo k žiadnemu zraneniu osôb. Tzv. "mäsiarsku sekeru" policajti zaistili v zmysle zákona o Policajnom zbore," informuje Jana Mésarová, hovorkyňa KR PZ Košice. 

"Údajne po tom, čo mi rozprávali tu ľudia, dotyčný pán dostal bitku. Od mládeže, čo tu chodia hrať futbal. On sa asi prišiel pomstiť. Že by mal byť dosť problémový," tvrdí Zvaraza. 

Policajti tento prípad riešia, ako priestupok voči noseniu chladných zbraní na verejnosti. "Podozrivá osoba bola predvedená na policajné oddelenie za účelom podania vysvetlenie k danej veci," informuje Mésarová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy