Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zrážka vlakov: Jozefov stav je stále vážny
Zdielať na

Zrážka vlakov: Jozefov stav je stále vážny

Mladý muž musí byť stále tlmený liekmi a napojený na umelú pľúcnu ventiláciu

„Jeho stav je však naďalej veľmi vážny a pacient musí byť stále tlmený liekmi a napojený na umelú pľúcnu ventiláciu,“ informovala dnes hovorkyňa nemocnice Jaroslava Oravcová. Doložila, že k ďalším operačným zákrokom pristúpia úrazoví chirurgovia až v najbližších dňoch.

Mladého muža previezli vo štvrtok popoludní vrtuľníkom s ťažkými zraneniami a v umelom spánku. Pracovníci Kliniky úrazovej chirurgie a röntgenológovia najprv určili jeho poranenia, medzi ktorými dominovali mnohopočetné a vážne zlomeniny predovšetkým v oblasti panvy a na horných a dolných končatinách.

Následne bol muž preložený na oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny, kde ho začali okamžite pripravovať na nevyhnutný operačný zákrok. Operácia trvala vyše sedem hodín. Úrazoví chirurgovia pri nej pacientovi zafixovali zlomeninu v oblasti stehennej kosti a predlaktia.

Pri vlakovom nešťastí, kedy sa 1. apríla krátko predpoludním v železničnej stanici Spišská Nová Ves zrazila lokomotíva s osobným vlakom stojacim v stanici, zahynuli traja ľudia. Ďalší pätnásti utrpeli zranenia.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy