Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Jozef (24) z rušňa smrti bojuje o život!
Zdielať na

Jozef (24) z rušňa smrti bojuje o život!

Obete vlakového nešťastia mali 61, 47 a 24 rokov, policajti zrážku vyšetrujú ako zločin všeobecného ohrozenia

"Pacienta k nám priviezli včera popoludní s ťažkými zraneniami a v umelom spánku. Mal mnohopočetné zlomeniny, predovšetkým v oblasti panvy a na horných a dolných končatinách, kvôli ktorým musel ešte včera podstúpiť operáciu," povedala Jaroslava Oravcová, hovorkyňa košickej nemocnice. Dodala, že mladíka začali operovať pred piatou popoludní a operácia trvala viac ako sedem hodín.

"Pacient bol následne hospitalizovaný na oddelení anestézie a intenzívnej medicíny. Jeho stav je naďalej vážny, ešte nie je mimo bezprostredného ohrozenia života. V najbližších dňoch ho čakajú ďalšie operácie," doplnila Oravcová.

Včerajšia železničná tragédia si vyžiadala životy troch mužov z rušňa vo veku 61, 47 a 24 rokov, ďalší mladík je vážne zranený v košickej nemocnici. V osobnom vlaku sa zranilo 35 ľudí.

Zdravotný stav pacientov, ktorí boli hospitalizovaní v nemocniciach v Levoči, Krompachoch a Spišskej Novej Vsi po zrážke vlakov, je stabilizovaný a sú mimo ohrozenia života.

Hovorkyňa levočskej nemocnice Andrea Haščíková uviedla, že v nemocnici sú hospitalizovaní traja pacienti, majú ľahké poranenia a dnes budú pravdepodobne prepustení do domácej liečby.

Dvoch ľudí, ktorých hospitalizovali v krompašskej nemocnici, už prepustili včera domov. Štyria ostali so stredne ťažkými zraneniami hospitalizovaní. Ich stav je podľa Haščíkovej stabilizovaný a sú mimo ohrozenia života. Jeden z nich bude pravdepodobne prepustený ešte dnes.

Štyria ľudia ležia na chirurgickom oddelení v Spišskej Novej Vsi. Službukonajúci lekár Ľubomír Štefanko uviedol, že ich zdravotný stav je bez komplikácií a majú sa dobre. V nemocnici ostanú na pozorovanie ešte dnes, je možné, že v sobotu budú prepustení do domácej liečby.

Policajti zrážku vyšetrujú ako zločin všeobecného ohrozenia, za ktorý hrozí až desaťročné väzenie. Nehoda sa stala asi o 11:34 na železničnej stanici v Spišskej Novej Vsi.

Rušeň z doposiaľ nezistených príčin údajne počas skúšok elektrodynamickej brzdy narazil na tretej koľaji do posledného vozňa odstavenej súpravy osobného vlaku. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy