Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Označovanie stromov sa zmenilo na boj o prežitie: Lesník Martin opísal priebeh nebezpečného stretnutia s medvedicou
Zdielať na

Označovanie stromov sa zmenilo na boj o prežitie: Lesník Martin opísal priebeh nebezpečného stretnutia s medvedicou

OKRES BANSKÁ BYSTRICA / Pri práci v lese sa dvaja ľudia dostali do nebezpečnej situácie. V Kremnických vrchoch ich naháňala medvedica. Lesník bol v lese aj s 13-ročným synom, ktorý má prázdniny. Muž preto v sebaobrane musel použiť zbraň a medvedicu postrelil.

​Lesníkom je už 18 rokov, strety s medveďmi vraj už ani nepočíta, no tentokrát to bolo iné. V ohrození bol jeho 13-ročný syn. "Bol som rozhodnutý urobiť čokoľvek kvôli dieťaťu," uviedol Martin Seredy. Martin má na starosti lesný obvod Čierne v Kremnických vrchoch. Spolu so synom vyšli do terénu od Harmanca. Lesník vyznačoval stromy na vypiľovanie. Urobili si prestávku, chceli sa najesť, keď v tom ich prekvapila medvedica. "Syna som zdrapil, nech beží, no on spadol. Vtedy som sa otočil a začal som strieľať," opísal Martin.

Medvedica ušla, keď sa pozbierali z prvotného šoku, lesník volal pomoc. Povyše našli stopy minuloročných medvieďat. "Postupne sa preberajú, podľa stôp je tam medveďov hodne," vyjadril sa Pavol Kostúr, lesník CHKO Poľana. Medvedicu však nenašli, krvavá stopa sa postupne stratila, podľa lesníkov zrejme nebola vážne zranená. Bol to nepríjemný zážitok, hoci boli obaja otrasení, našťastie vyviazli bez zranení. "Stretov bolo veľa, bez zbrane do lesa už nejdem. Určite zohral úlohu adrenalín, išlo mi o to ochrániť dieťa," dodal Martin.

Martinov opis nebezpečného stretnutia s medveďom nájdete vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy