Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Muža, ktorý sa vyhrážal moderátorke RTVS Marte Jančkárovej, chytili policajti NAKA
Zdielať na

Muža, ktorý sa vyhrážal moderátorke RTVS Marte Jančkárovej, chytili policajti NAKA

BRATISLAVA / Vyhrážal sa, že ju zlikvidujú, umučia a hromadne znásilnia. Moderátorka RTVS sa stala terčom brutálnych útokov, pretože rozhlas odmietol pustiť do diskusie Ľuboša Blahu, ktorý za okrúhly stôl nemal ani len pozvánku. Novinárka Jančkárová si však zatiaľ môže vydýchnuť. Kukláči z NAKA si 2. marca prišli po podozrivého. Ten sa vyhrážal aj prezidentke.

Lavína urážok sa spustila potom, ako minulú sobotu mal s ministrom obrany o výročí vojny na Ukrajine diskutovať predseda zahraničného výboru za Smer-SD Marián Kéry. Namiesto neho sa však na vrátnici Slovenského rozhlasu objavil Ľuboš Blaha, ale bez pozvánky. "Nech skapeš do zajtra rána ty aj celá tvoja rodina. Nech žije Fico, nech žije Ľuboš Blaha, nech žije strana Smer," vyhrážal sa dotyčný.

Smeráci hovoria, že za vyhrážky oni nemôžu. NAKA však po nich začala konať. Za pár dní mali identifikovaného podozrivého. Elitní policajti chceli dôchodcovi spraviť domovú prehliadku a zadržať ho. Tú im neodklepol sudca bratislavského súdu Branislav Harabin. "Tak sme sa museli zariadiť iným spôsobom. Tie bezpečnostné opatrenia sme hneď v úvode urobili od nedele až do zadržania, pretože môžem potvrdiť, že osoba mala legálne držanú zbraň," vyjadril sa riaditeľ NAKA Ľubomír Daňko.

Podozrivým je vyše 75-ročný dôchodca Rudolf. Policajti ho odviedli rovno spred jeho rodinného domu v dedinke Kalinovo neďaleko Lučenca. Odtiaľ ho odviezli rovno do Bratislavy na policajné prezídium. "Samozrejme, ak bude vypovedať, vyšetrovatelia sa budú pýtať, čo bolo motívom. Je podozrivý z prečinu, kde sa skúma aj materiálna stránka a môže dôjsť k tomu, že vyšetrovateľ príde k záveru, že je to priestupok," dodal Daňko. "Ja som nikdy neželala nikomu, aby mal nejaké problémy, ale v prípade nebezpečného vyhrážania to bude mať hádam výchovný efekt. To znamená, že verejnosť by mala vedieť, že vyhrážať sa beztrestne nie je možné," vyjadrila sa Marta Jančkárová. 

Vyhrážky dôchodca adresoval aj pani prezidentke

"To isté čaká napríklad aj obe Čaputovej dcéry, Kolíkovej či Nicholsonovej malé decká. Zdochneš veľmi potupnou smrťou a dúfam, že to bude ešte tento rok," vyjadril sa dotyčný. Podozrivého teraz čaká séria výsluchov. Polícia zatiaľ neprezradila, či zadržaného už obvinili, prípadne či budú preňho žiadať väzbu, no to sa pravdepodobne dozvieme už v najbližších hodinách.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy