Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ceny energií donútili správcu bytov obmedziť teplú vodu a kúrenie. Nie všetkým sa to páči
Zdielať na

Ceny energií donútili správcu bytov obmedziť teplú vodu a kúrenie. Nie všetkým sa to páči

MICHALOVCE / Až 250 domácností v Michalovciach prešlo do špeciálneho šetriaceho režimu. Výsledkom je obmedzenie vykurovania a teplej vody v rozsahu približne 7 hodín denne. Hoci majú vlastnú kotolňu, po skončení starej zmluvy už nedokážu platiť za trhové ceny plynu.

"Momentálne v mesiacoch november a december je cena plynu 157 eur, čiže je to skoro 9-násobné zvýšenie," povedal predseda okresného stavebného bytového družstva Peter Gožo. Bytovka prešla počas dňa do špeciálneho režimu, čo znamená, že v konkrétnych hodinách je teplá voda a vykurovanie v útlme. 

Obmedzenia schválili formou väčšinového hlasovania samotní vlastníci bytov. Mnohí priznávajú, že zvýšené ceny energií nedokážu zo svojho rozpočtu utiahnuť. Vzhľadom na počasie si ľudia zmenu pri vykurovaní zatiaľ nevšimli. Znížený komfort teplej úžitkovej vody má svojich zástancov aj odporcov.

Prevádzku a režim kotolne si môžu vlastníci bytov kedykoľvek upraviť podľa analýzy spotreby. Čaká sa na začiatok nového roka a štátom garantované regulované ceny.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy