Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vypýtať si mal úplatok 150 000 eur. Prokurátor navrhol vziať Kusého do väzby
Zdielať na

Vypýtať si mal úplatok 150 000 eur. Prokurátor navrhol vziať Kusého do väzby

BRATISLAVA / Neúspešného kandidáta na primátora Bratislavy Rudolfa Kusého chce vidieť prokurátor vo väzbe! Za mrežami ho chce mať preto, aby neovplyvňoval svedkov. Dosluhujúceho starostu obvinili elitní policajti z prijímania úplatku.

Podľa portálu STARTITUP si mal Kusý sprostredkovane vypýtať od developera úplatok 150 000 eur za podpísanie územného rozhodnutia na stavbu bytového domu. Stavba sa mala realizovať na Kramároch. Ako starosta má právomoc tieto rozhodnutia podpisovať. "V tejto fáze nebudeme vypovedať. Ako základ uvádzam, že klient sa necíti byť vinný a od nikoho žiaden úplatok nepýtal. K žiadnemu odovzdaniu neprišlo," povedala Eva Mišíková, právna zástupkyňa Kusého.

Do akcie mal byť zapojený aj agent, ktorý vybavoval veci so sprostredkovateľom úplatku. Celú komunikáciu si mal nahrávať. Peniaze mal dosluhujúci starosta riešiť cez svojho kamaráta. Financie, ale už nedostal pretože ho zadržali kukláči z NAKA počas akcie Development. Hľadali ho na úrade aj doma. V putách ho nakoniec odviedli z ulice. "Nemáme overené jednotlivé dôkazy, ktoré boli vo veci vykonané a neviem sa k nim vyjadriť," dodala Mišíková.

​Objavili sa aj informácie, že sprostredkovateľov bolo viac. Údajne si tiež pýtali úplatok. Ten mal predstavovať sumu 220-tisíc eur. Okrem Starostu boli zadržané aj dve ženy z úradu. Po vypočutí ich prepustili bez obvinenia. Kusému hrozí v tejto korupčnej kauze 10 až 15 rokov za mrežami. Rudolf Kusý je aktuálne v policajnej cele na Prezídiu. Ešte včera večer mu jeho advokátka priniesla teplé veci na oblečenie pretože sa sťažoval, že mu je v cele zima.

"Prokurátor Špeciálnej prokuratúry podal 18.11.2022 návrh na väzobné stíhanie obvineného R.K.," uviedol hovorca Generálnej prokuratúry Dalibor Skladan. Prokurátor ho chce mať za mrežami aby neovplyvňoval svedkov. Rozhodovanie o jeho vzatí do väzby sa začne zajtra (19. novembra) ráno o 9:00 na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy