Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Rusi vypálili na ukrajinský Nikopol viac ako 40 rakiet
Zdielať na

Rusi vypálili na ukrajinský Nikopol viac ako 40 rakiet

KYJEV / V noci na piatok, 18. novembra, dopadlo na juhoukrajinský Nikopol viac ako 40 rakiet. Rakety zasiahli obytné domy, vrátane výškových budov, elektrické vedenie a taktiež autá. Podľa prvých správ nie sú žiadne obete.

Po štvrtkovom útoku, 17. novembra, na Vilňansk v Záporožskej oblasti, kde zostali ľudia uväznení v troskách obytnej budovy zasiahnutej ruským útokom, sa počet obetí zvýšil na deväť. "Pokračujú havarijné a záchranné práce. Do dnešného rána našli ešte dvoch mŕtvych. Rakety ruských teroristov, ktorí vo štvrtok ostreľovali obytné domy, zabili už najmenej deväť ľudí," uviedol v piatok ráno na sociálnej sieti Telegram zástupca šéfa ukrajinskej prezidentskej kancelárie Kyrylo Tymošenko.

Nikopolský okres čelil rozsiahlemu ruskému útoku aj v noci na štvrtok, 17. novembra. V Nikopole rakety zničili 20 obytných domov, vysokú školu a plynovod. Bola odstavená čerpacia stanica, ktorá je súčasťou mestskej vodárenskej infraštruktúry a bez vody ostalo 40 000 rodín.  Nikopol leží na juhu Dnepropetrovskej oblasti neďaleko administratívnej hranice s Chersonskou oblasťou, ktorej západnú časť sa ukrajinským silám v uplynulých týždňoch podarilo znovu ovládnuť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy