Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Príde zmena: Musíme sa pripraviť na jeseň s častejšími zrážkami
Zdielať na

Príde zmena: Musíme sa pripraviť na jeseň s častejšími zrážkami

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Ešte pondelok bol na mnohých miestach slnečný a aj teplý. Napríklad v Dudinciach maximum teploty dosiahlo až na 14°C, pričom minimálna teplota tam bola -0.3°C. Denná amplitúda teploty teda dosiahla viac ako 14°C. Aj Poprad, ktorý mal minimum -4.5°C, cez deň mal maximálnu teplotu viac ako 10°C a amplitúda, teda rozdiel medzi minimálnou a maximálnou teplotou, bol viac ako 14°C. Ale hneď, ako slnko zapadlo za obzor, teplota klesala a klesala. Je teda pekne vidieť, čo dokáže slnečné žiarenie a aký vplyv na naše teploty vzduchu má.

V utorok už bude iný deň ako bol v pondelok

Postupne bude pribúdať oblačnosť a objavia sa zrážky, tie budú mať podobu mrholenia alebo slabého dažďa. Začne sa k nám totiž dostávať po prednej strane tlakovej níže nad západom Európy vlhký vzduch. Dopoludnia sa bude vyskytovať lokálne ešte aj hmla. Maximálna teplota bude stále ešte vysoká, od 9 do 14°C, pri hmle okolo 7°C.

V stredu a vo štvrtok bude naše počasie ovplyvňovať postupujúci studený front

Musíme teda očakávať oblačnú až zamračenú oblohu a spolu s oblačnosťou aj zrážky. Tie budú najskôr vo vysokých, ale vo štvrtok na východe už aj v stredných polohách snehové. Samozrejme, denná maximálna teplota sa bude znižovať. Počítať treba s teplotným intervalom v stredu od 4°C na severe po 12°C na juhu, ale vo štvrtok na severe a miestami na východe od 1 do 5, na juhu do 10°C. Vyzerá to tak, že inverzia skončila a musíme sa pripraviť na jeseň s častejšími zrážkami, aj snehovými, a nižšími teplotami aj v noci a aj cez deň.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy