Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Polícia začala trestné stíhanie pre vystreľujúce poklopy v Bratislave
Zdielať na

Polícia začala trestné stíhanie pre vystreľujúce poklopy v Bratislave

BRATISLAVA / V pondelok, 14.novembra, došlo k netradičnej udalosti. V hlavnom meste na Prievozskej ulici vystreľovali kanalizačné poklopy. V bratislavskom Ružinove namerali hasiči už len minimálne hodnoty plynu. Polícia začala trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia.

"Podľa doterajších informácií doposiaľ neznámy páchateľ pravdepodobne z nedbanlivosti zapríčinil doposiaľ presne nezisteným spôsobom vystrelenie celkovo desiatich kusov kanalizačných poklopov osadených na chodníku, ako aj cestnej komunikácii v úseku Prievozskej ulice," priblížil. K zraneniu osôb podľa Szeiffa nedošlo, na nevyhnutne potrebný čas bola vykonaná evakuácia osôb z priľahlých budov.

Na Prievozskej a Plynárenskej ulici v bratislavskom Ružinove namerali hasiči v utorok ráno už len minimálne hodnoty plynu a CO. Uviedla to hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Katarína Križanová. "Ráno boli vykonané kontrolné merania, pri ktorých boli namerané už len minimálne hodnoty plynu a CO. Budova bola odovzdaná správcovi, hasiči na mieste ukončili svoju činnosť," priblížila.

Viaceré hliadky bratislavských policajtov v pondelok večer asistovali príslušníkom Hasičského a záchranného zboru pri netradičnej udalosti. K udalosti došlo krátko po 17.30. Na linke 158 prijali informáciu o vystreľujúcich poklopoch, ku ktorým dochádza na uliciach Plynárenská a Prievozská v Ružinove.

Podľa zistení TV JOJ vyvŕtali plynári a hasiči takzvané odvetrávacie vrty. Pri úniku plynu je totiž potrebné vykonať tieto úkony, aby sa plyn nedostal ďalej do budovy.

Polícia uzavrela časť Prievozskej ulice už krátko po pol šiestej. Spolu s hasičmi evakuovali budovu biznis- centra. Podľa veliteľa zásahu hasičov mal z doposiaľ neznámych príčin vypuknúť požiar v káblovom kanáli, ktorý mal spôsobiť výbuch.

"Počuli sme štyri až päť výbuchov. Doma sa nám až začala triasť podlaha," hovorí svedkyňa. Hasiči prehľadávali vnútorné priestory a okolie. Na mieste je pripravený aj evakuačný autobus. Oproti budovy sú totiž bytové domy. 

Na miesto prišli aj plynári, ktorí vykonávali aj prieskum potrubí. "Bytové domy sú v poriadku, neboli tam namerané žiadne zvýšené hodnoty plynu, ani žiadneho iného nebezpečného plynu," uviedol veliteľ zásahu Lukáš Višváder. 

Namerali vysokú koncentráciu CO2

Podľa informácií Prezídia Hasičského a záchranného zboru bola nameraná vysoká koncentrácia CO2. "Administratívna budova BBC-1 bola evakuovaná. Pri udalosti zasahovalo viac ako 30 profesionálov zo všetkých bratislavských hasičských staníc a dobrovoľní hasiči z DHZO Ružinov," uviedla hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Katarína Križanová.

"Z bezpečnostných dôvodov policajti usmerňovali premávku v tomto úseku, rovnako asistovali pri evakuácii osôb z blízkeho biznis centra," uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff. Následne však celú ulicu uzavreli. K zraneniu osôb zatiaľ nedošlo. 

Museli prerušiť viaceré spoje MHD

Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava (DPB) na svojom webe. "Od 18.10 h je prerušená premávka trolejbusov liniek 42, 71, 72 a autobusov linky 70 na Prievozskej obojsmerne v úseku Miletičova - Bajkalská," priblížil DPB.

Uvedené trolejbusové linky z Cintorína Vrakuňa a Čiližskej boli v smere mesto postupne zastavené. Všetky detaily o odklone uvedených liniek nájdu cestujúci na webe dopravného podniku.
        

Súvisiace články

Najčítanejšie správy