Skoro jasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Zuzana Čaputová odovzdala bojovú zástavu príslušníkom vojenského útvaru
Zdielať na

Zuzana Čaputová odovzdala bojovú zástavu príslušníkom vojenského útvaru

BRATISLAVA / Zuzana Čaputová zapožičala bojovú zástavu Základni výcviku a mobilizačného doplňovania Martin. Útvar ju získal za výborné výsledky vykonávaných výcvikov, vzdelávanie poddôstojníkov, plnenie úloh na odlúčených pracoviskách a za všestrannú pripravenosť na vykonávanie bojového stmelenia mobilizovaných útvarov.

Prezidentka Zuzana Čaputová počas prejavu ocenila veľkú dôležitosť martinského útvaru. „Ste prvým kontaktom pre nové generácie profesionálnych vojačiek a vojakov, poskytujete im výcvik a vzdelanie, aby vo svojich útvaroch kvalitne plnili svoje úlohy. Staráte sa aj o to, aby profesionálne vojačky a vojaci odchádzali dobre pripravení aj do operácií a misií vo svete alebo do štruktúr NATO,“ vyhlásila hlava štátu. Pripomenula, že ich výsledky sú potvrdením dobre vykonanej práce.

Prezidentka sa útvaru poďakovala aj za pomoc pri odstraňovaní následkov povodní či v boji s pandémiou COVID-19. „Plnenie vašich úloh by bolo podstatne ťažšie bez podpory, ktorej sa vám dostáva od vašich najbližších. Dnešné ocenenie je aj ocenením ich podpory a zázemia, ktoré vám pri vašej práci poskytujú,“ uzavrela Zuzana Čaputová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy