Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Súd označil výroky poslanca Uhríka o vedcovi Pavlovi Čekanovi za klamstvo
Zdielať na

Súd označil výroky poslanca Uhríka o vedcovi Pavlovi Čekanovi za klamstvo

Archívne video Archívna reportáž

Archívne video: Poslanec Uhrík hovorí o situácii na súde

BRATISLAVA / Vedec Pavol Čekan, ktorý je dnes známy širšej verejnosti aj vďaka svojej práci a vývinu PCR testov, informoval o rozhodnutí súdu v prípade statusu Milana Uhríka. V statuse napísal o vedcovi a firme MultiplexDX viacero nepodložených faktov. Súd ich označil za klamstvo.

V auguste napísal poslanec Milan Uhrík na sociálnu sieť status, prostredníctvom ktorého informoval, že podávajú podnet na kontrolu Čekanovej firmy. V tomto príspevku uviedol aj, že firma MultiplexDX sídli v daňovom raji v Amerike a vďaka tomu môžu "odliať a skryť všetko."

Vedec Pavol Čekan bol niekoľkokrát spomenutý v príspevku s ďalšími prívlastkami ako "biznismen s ľudským zdravím a strachom." Preto sa vedec Čekan obrátil na súd v Nitre a tieto informácie chcel fakticky vyvrátiť a ako sám napísal "vymedzovať hranice ľuďom priživujúcim sa na nenávisti a klamstve."

Súd v Nitre rozhodol, že všetky tieto uvedené informácie v príspevku poslanca Uhríka sú klamstvo. Súd konštatoval, že tieto výroky pána Uhríka sú nepodložené a predstavujú neoprávnený zásah do mojich práv aj spoločnosti MultiplexDX," informoval na sociálnej sieti vedec Čekan. 

Všetky informácie sú verejne dostupné a vedec Čekan zdôraznil, že tvrdenie o "prelievaní peňazí v daňovom raji" sú klamstvo. "Už len z verejne dostupných zdrojov, ako sú účtovné závierky, by sa dozvedel aj to, že za obdobie 2020 MultiplexDX nevyplatil svojej materskej spoločnosti žiadne peniaze. Naopak, za rok 2020 sme na odvodoch na sociálne poistenie zaplatili za našich zamestnancov štátu 173 823 eur a 2943 eur na dani z príjmov," napísal vo svojom status Pavol Čekan. 

Na konci sa opýtal ľudí či im stačí táto práca poslancov za ich plat. "Z mojich a vašich peňazí berú populistickí politici aj za písanie klamstiev na sociálnych sieťach tisícky eur, v europarlamente dokonca vyše 7000 eur. Neočakávate od nich riešenia vašej sociálnej situácie, platov, kvalitnejších škôl pre vaše deti, normálne fungujúceho zdravotníctva?"

Súvisiace články