Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Reportérka TV JOJ Jana Veľasová vyhrala novinársku cenu. Pozrite si výhernú reportáž
Zdielať na

Reportérka TV JOJ Jana Veľasová vyhrala novinársku cenu. Pozrite si výhernú reportáž

HUMENNÉ / Redaktorka televízie JOJ Jana Veľasová vyhrala Novinársku cenu 2020 za reportáž Záplavy na Hornom Zemplíne.

Naša redaktorka Jana Veľasová bola nominovaná na Novinársku cenu roku 2020 v kategórii Spravodajstvo - televízia. "Veľmi sa teším, že našu novinársku prácu ocenila aj odborná porota. Je to pre nás pocta a zároveň motivácia do ďalších výziev, ktoré práca spravodajského štábu v teréne prinesie," uviedla Jana Veľasová.
Výherná reportáž nesie názov: Záplavy na Hornom Zemplíne. Jedná sa o mimoriadnu cenu za novinársku tvorbu za rok 2020. 
Reportérka Jana Veľasová spravila reportáž o povodniach na Hornom Zemplíne, ktorý sa v utorok, 19. augusta 2020, ocitol pod vodou. Tá zaplavila cesty, vytrhávala asfalt, dokonca brala autá. Niektoré úseky ciest museli policajti úplne uzavrieť. A niekde ani nebolo vidieť, kde tie cesty vlastne sú. Ľudia sa bezmocne pozerali na to, ako im voda berie a ničí to, čo roky budovali. "V okrese Humenné išlo o najničivejšiu povodeň za posledné roky a pozerať sa na to, ako ľudia trpia a o čo všetko ich živel pripravil, bolo pre nás veľmi náročné. Ozývali sa nám poškodení z rôznych lokalít, nie všade sme sa ale vedeli dostať, a to hlavne pre časovú náročnosť, keďže viaceré úseky ciest boli zaplavené a trasu, ktorú bežne prejdeme za 15 minút, sme zdolávali po metroch aj trikrát dlhšie. O to zložitejšie bolo pre nás aj samotné natáčanie, keďže sme spravodajsky chceli udalosť pokryť čo najdôslednejšie," hovorí Veľasová.

​Problematike povodní v okrese Humenné sa sa po prvej reportáži venovali opakovane

A to hlavne so zameraním na riešenie situácie tak, aby sa podobná udalosť nezopakovala. "Hoci nás s poškodenými ľuďmi spojila nepríjemná situácia, som rada, že sme v kontakte naďalej a že sa priebežne informujeme, ako sa problematika vyvíja," dodala Veľasová. 

Nadväzujúca reportáž od Jany Veľasovej: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy