Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Zimná sezóna klope na dvere, no lyžiarskym strediskám chýbajú informácie
Zdielať na

Zimná sezóna klope na dvere, no lyžiarskym strediskám chýbajú informácie

VYSOKÉ TATRY / Zjazdovky sa začínajú chystať na zimnú sezónu, no turisti sú zatiaľ opatrní. Obom stranám chýbajú informácie zo strany štátu.

Listy začínajú padať zo stromov, ortuť teplomera pomaly klesá a snežné delá sú vyvážané z garáží. Lyžiarske strediská sa pripravujú na sezónu, pričom dúfajú, že si vynahradia minuloročné straty. V Tatrách dúfajú, že budú fungovať v špeciálnych režimoch, podobne ako iné prevádzky, čo by samozrejme bolo možné len v prípade, že tretia vlna vyvrcholí už pred návalom na svahoch. "Vykonávame posledné prípravy na zimu. Myslím si, že budeme môcť otvoriť, ale to je len moje prianie," potvrdil riaditeľ lyžiarskeho strediska Štrbské Pleso, Peter Tomko.

Ubytovacie zariadenia takisto žijú v neistote, problém vidia v nezáujme turistov. Nikto totiž nevie, v akom režime budú môcť fugovať, čo znamená, že záujem verejnosti o rezerváciu izieb v tatranských podnikoch je takmer nulový. "Musíme byť pripravený na negatívny scenár, aj keď verím, že k nemu nedôjde," povedal riaditeľ jedného z hotelov na Štrbskom plese, Jozef Bendžala.

Veľkým problémom pre slovenské podniky môže byť aj fakt, že ľudia v posledných rokoch čoraz častejšie vyhľadávajú svahy mimo Slovenska. Tento trend môže byť ešte posilnený v prípade tvrdých opatrení na našich zjazdovkách. Situácia tak pre prevádzkovateľov zjazdoviek či hoteliérov nevyzerá dobre a ďalšie straty na príjme zo zimnej sezóny môžu byť pre nich likvidačné.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy