Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
NAKA v Lučenci zadržala troch dílerov pervitínu. Zaistili drogy a 81-tisíc eur v hotovosti
Zdielať na

NAKA v Lučenci zadržala troch dílerov pervitínu. Zaistili drogy a 81-tisíc eur v hotovosti

LUČENEC / O rozsiahlej protidrogovej akcii v okrese Lučenec sme vám hovorili koncom minulého týždňa. Policajné prezídium zverejnilo podrobnosti. Pri domových prehliadkach našli drogy aj vysokú finančnú hotovosť. Troch mužov stíhajú vo väzbe.

V okrese Lučenec zasahovala národná kriminálna agentúra. Išlo o zaisťovacie úkony s cieľom zadržať podozrivých a zaistiť veci dôležité pre trestné konanie.Obvinení mali od roku 2018 zabezpečovať pervitín a distribuovať ho dílerom a konzumentom. Ich revírom mali byť prevažne okresy Lučenec, Veľký Krtíš, Poltár, Rimavská Sobota, Zvolen, Detva a Revúca. 

Polícia vykonala domové prehliadky a prehliadky iných priestorov, ako aj zadržaných osôb. U jednej z osôb našli takmer 100 g drogy. Išlo o pervitín vysokej kvality a čistoty z ktorého by bolo možné pripraviť 1900 dávok v hodnote 5-tisíc eur. Zaistili tiež zariadenia a prostriedky na váženie a balenie drog spolu s 81-tisíc eur v hotovosti, kde máme dôvodné podozrenie, že sú výnosom z drogových obchodov. "Počas akcie TRÉNER sme vykonali domové prehliadky a prehliadky iných priestorov, ako aj zadržaných osôb," povedal hovorca PPZ SR Michal Slivka. 

​Akcia NAKA prebehla za úzkej spolupráce policajtov z pohotovostného policajného útvaru Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici, ktoré poskytlo tiež kriminalistických technikov a psovodov. Vyšetrovateľ už obvinil Jána B. (49) z Gregorovej Viesky, Eduarda B. (37) z Tomášoviec a Petra L. z Lehôtky. Sudca pre prípravné konanie vzal všetkých troch do väzby. V prípade dokázania viny hrozí jednému z nich trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov u dvoch na tri až 10 rokov.

"Zaistili sme tiež prostriedky na balenie a váženie drog a 81-tisíc v hotovosti, ktoré mali pochádzať, alebo sa domnievame, že pochádzajú z drogovej TC. Ich revírom mali byť okresy VK, LC, RS, Detva, ZV, PT a Revúca," uviedol Slivka. Po výsluchu pred sudcom odchádzali z budovy v putách a v sprievode policajtov. Všetkých stíhajú väzobne. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy