Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Vykoľajená električka spôsobila problémy v centre Bratislavy. Premávka je už obnovená
Zdielať na

Vykoľajená električka spôsobila problémy v centre Bratislavy. Premávka je už obnovená

BRATISLAVA / V sobotu ráno, 9.októbra, sa pre cestujúcich bratislavskou električkovou linkou číslo 3 nezačalo šťastne. Električka sa pri odbočovaní na Radlinského ulici vykoľajila.

Električka odbočovala doľava. Odbočila však iba predná náprava, tá zadná ostala rovno. Električka sa vykoľajila a zablokovala celú ulicu. "Pravdepodobnou príčinou bola technická chyba na koľajovej trati," povedala hovorkyňa KR PZ Veronika Martiniaková. 

Električka zablokovala cestu v plnej šírke a v oboch smeroch ju uzatvorili. "V čase tejto udalosti zabezpečil DPB náhradnú dopravu a cestujúcich náležite informoval," uviedol hovorca DPB Martin Chlebovec. Linka 3 v úseku Depo - Krasňany - Bluementál premávala po odklonenej trase. Zabezpečená bola aj náhradná autobusová doprava.

"K zraneniu osôb našťastie nedošlo, cesta bola neprejazdná približne dve hodiny," uviedla Martiniaková. Na mieste boli aj dopravní policajti, ktorí zabezpečovali odklon dopravy. Električku sa podarilo vrátiť naspäť na trať a električky začali znovu premávať krátko pred desiatou hodinou.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy