Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Večerné stretnutie predstaviteľov Za Ľudí: Kolíková chcela stretnutie skôr, Remišová je rada za ľudskú a konštruktívnu debatu
Zdielať na

Večerné stretnutie predstaviteľov Za Ľudí: Kolíková chcela stretnutie skôr, Remišová je rada za ľudskú a konštruktívnu debatu

PIEŠŤANY / Predstavitelia strany Za ľudí sa včera večer zišli v Piešťanoch na neformálnom stretnutí aby diskutovali o budúcom vývoji. V uplynulom týždni skupina okolo Kolíkovej žiadala stretnutie vedenia strany. Ešte predtým Remišová chcela pozvať straníkov na priateľské stretnutie na chate. Na to Kolíková reagovala vyjadrením, že situáciu chata nevyrieši.

"Som veľmi rada, že členovia predsedníctva vrátane skupinky okolo Márie Kolíkovej prijali pozvanie na diskusiu ľudskú, konštruktívnu a v neformálnom prostredí,"  vyhlásila predsedníčka strany Veronika Remišová.

"Vždy sme mali záujem sa pracovne rozprávať a prísť za rokovací stôl. Nakoniec sme pozývali pani predsedníčku už minulý týždeň, aby sme sa o tom rozprávali vo formáte podpredsedov s pani predsedníčkou. Bohužiaľ sa tak nestalo a pani predsedníčka neprišla. Ja som sem prišla v mene celej frakcie, aby sme sa o tom rozprávali," poznamenala šéfka rezortu spravodlivosti Mária Kolíková. 

Stretnutie sa venovalo takisto práci odborných skupín, či komunálnym voľbám. "Práca na rozvoji strany a práca na plnení programu pre občanov musí pokračovať aj keď  niektorých členov predsedníctva od tejto práce odpútávajú osobné ambície alebo boj o funkcie. Ja som však presvedčená o tom, že občania politikov  platia za prácu na zlepšovaní života na Slovensku a napĺňanie sľubov, ktoré sme občanom dali,“ povedala predsedníčka strany, Veronika Remišová.

Podľa Veroniky Remičovej na stretnutí odzneli ultimatívne požiadavky zo strany krídla Márie Kolíkovej  "o ktorých neprejavili záujem diskutovať a následne po vyjadrení pre médiá odišli, čím naplnili svoje pravdepodobné ciele na tomto stretnutí."

"Podotýkam, že naďalej považujem tento spor za neskrývané mocenské snahy a hry. Väčšina členov a sympatizantov strany ale má záujem pracovať a odmieta neustály boj o funkcie a rozbíjanie strany. Pre nespokojnú skupinu poslancov sa stali útoky na vedenie vlastnej strany hlavnou, dokonca jedinou politickou témou. Som ale presvedčená, že úlohou politikov je pracovať pre ľudí. Preto pokladám za prioritu posilňovanie odbornej práce strany, vytváranie priestoru pre ľudí z regiónov a napĺňanie sľubov, ktoré sme dali pred voľbami ľuďom. K takejto práci som pozvala členov a sympatizantov strany a v takejto práci budeme pokračovať," uviedla predsedníčka Remišová.

Podpredseda strany Juraj Šeliga navrhoval počas večerného stretnutia kompromisy pre obe strany konfliktu. "Je dôležité sa dohodnúť a posunúť sa ďalej. Tieto problémy zbytočne uberajú energiu všetkým poslancom a ministerkám," uviedol Šeliga, ktorý nechcel vysvetliť, čo sa dialo za zatvorenými dverami. Predsedníctvo by malo byť podľa Šeligu zvolané už čoskoro. Aktuálne prebieha rokovanie krajského predsedníctva v Bratislave. To, či by bolo možné zvolať snem zatiaľ nie je isté nakoľko "revolučné" krídlo nemá dostatok hlasov. "Myslím si, že stále má väčšinu pani Remišová o 2 hlasy, že 12 ku 10," podotkol Šeliga.

                                                

                                          

Súvisiace články

Najčítanejšie správy