Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
V Nitre skoro ráno zasahovali vyšetrovatelia finančnej polície. Prípad by mal súvisieť s podvodmi na DPH
Zdielať na

V Nitre skoro ráno zasahovali vyšetrovatelia finančnej polície. Prípad by mal súvisieť s podvodmi na DPH

Archívna reportáž

NAKA vo Finančnej správe

NITRA / V Nitre skoro ráno zasahovali vyšetrovatelia finančnej polície. Prípad podľa zdroja televízie JOJ má súvisieť s vysoko postaveným bývalým funkcionárom Daňového úradu v Nitre.

Polícia prišla na súkromnú ulicu, kde má spomínaný funkcionár bývať, ráno okolo šiestej hodiny. Po niekoľkých minútach kolóna áut odišla. Nie je isté, či po príchode na adresu vyšetrovatelia NAKA zadržali uvedenú osobou, keďže na súkromnú ulicu sa štáb TV JOJ nedostal.

Prípad by mal súvisieť s podvodmi na DPH. Ako zistil webový portál noviny.sk, vyšetrovatelia mali súbežne zasahovať aj na ďalšej adrese. Vyšetrovacie orgány sa majú zaujímať o dve konkrétne osoby. "Národná kriminálna agentúra v súčasnosti vykonáva policajnú akciu, ku ktorej priebehu sa z dôvodov, aby nebolo zmarené vyšetrovanie vyjadríme, až ak to procesná situácia dovolí," povedal hovorca prezídia policajného zboru Michal Slivka. 

Podľa TV JOJ Národná kriminálna agentúra aktuálne zadržiava minimálne dve osoby - Radoslava U. a Ladislava S. Ten mal mať blízko k jednému z členov zločineckej skupiny Takáčovci. Podľa informácii TV JOJ tretiu osobu NAKA nezadržala z dôvodu, že sa zdržiava v zahraničí. Má ísť tiež o funkcionára Daňového úradu v Nitre, kde vyšetrovatelia vykonávajú úkony pod dozorom prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry.

​​Správu budeme aktualizovať. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy