Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bývalú štátnu tajomníčku Moniku Jankovskú hospitalizovali v nemocnici
Zdielať na

Bývalú štátnu tajomníčku Moniku Jankovskú hospitalizovali v nemocnici

BRATISLAVA / Bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská sa nachádza v bratislavskej nemocnici Kramáre. Informáciu pre TV JOJ potvrdil dôveryhodný zdroj.

Ako prvá o tom informovala televízia TA3, pričom Jankovská má byť v zlom zdravotnom stave. Jankovská je v nemocnici monitorovanie špeciálnym zariadením.

Po rannej náhlej hospitalizácii trestne stíhanej bývalej sudkyni a štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej, je obvinená naďalej monitorovaná. Jankovská po minulotýždňovom prepustení z výkonu väzby má totiž na nohe nainštalované zariadenie na monitorovanie osôb a naďalej je aj pod probačným a mediačným dohľadom. To, že je od rana v nemocničnom ošetrení na základe odporúčania jej všeobecného lekára, pre trestné konanie nič neznamená. Akonáhle budú vyšetrovacie orgány s obvinenou vykonávať vyšetrovacie úkony, na tie bude riadne predvolaná. Rovnako ak jej to zdravotný stav dovolí, bude sa ich zúčastňovať. Jej obhajca Peter Erdöš pre TV JOJ uviedol v deň prepustenia Jankovskej, že jeho klientka sa na slobode bude aktívne zúčastňovať trestného konania a bude chcieť byt prítomná aj pri všetkých úkonoch v rámci zákonnej možnosti obvineného.


"V jej trestných konaniach to neznamená nič. Moja klientka minulý týždeň absolvovala inštaláciu elektronického náramku. Dodržiava všetky povinnosti uložené NSSR. Napriek týmto skutočnostiam je stále monitorovaná tak, ako to vyžaduje probačný dohľad a kontrola technickým zariadením," informoval obhajca Moniky Jankovskej Peter Erdös.

Dozorový prokurátor kauzy známej ako Fatima pritom pred týždňom v stredu príkazom prepustil obvinenú bývalú štátnu tajomníčku Moniku Jankovskú z väzby. Ako informoval hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan, dôvod kolúznej väzby vo vzťahu k jej osobe podľa prokurátora pominul.

Moniku Jankovskú a bývalého sudcu Richarda Molnára zadržali v marci 2020 v rámci akcie Búrka, ktorá bola zameraná na korupčnú trestnú činnosť sudcov. Jankovskú po prepustení z väzby Špecializovaným trestným súdom vzal do väzby Krajský súd v Trnave. Dôvodom je kauza známa ako Fatima. Podľa obvinenia Jankovská pomohla v minulosti získať členovi skupiny sýkorovci Petrovi Čongrádymu nehnuteľnosť v Trenčíne za úplatok tri milióny slovenských korún.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy