Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pellegrini chce odvolať vládu Eduarda Hegera
Zdielať na

Pellegrini chce odvolať vládu Eduarda Hegera

BRATISLAVA / Včerajšia téma mimoriadnej parlamentnej schôdze bude mať zdá sa pokračovanie. Opozícia hovorí, že po prednesení dôvernej správy SIS v pléne, ide o mimoriadne vážne zlyhanie štátu.

Včera podvečer v rokovacej sále v utajenom režime pokračovala mimoriadna schôdza. Diskutovalo sa na tému stretnutia troch najväčších činiteľov v priestoroch Slovenskej informačnej služby (SIS) spolu s ďalšími vysokými štátnymi úradníkmi. 

Podľa informácií, ktoré sa dostali na verejnosť, Boris Kollár prečítal správu Slovenskej informačnej služby, v ktorej mali odznieť dôverné informácie o tom, že na Slovensku funguje skupina vyšetrovateľov a prokurátorov, ktorí by mali istým spôsobom ovplyvňovať vyšetrovanie, tých najzávažnejších a najsledovanejších káuz. 

„Momentálne prebieha zber ďalších informácií a predpokladám, že budúci týždeň, keď budú zozbierané ďalšie informácie a budú verifikované, bude pokračovať rokovanie nášho výboru, aby sme získali ďalšie informácie," povedal predseda Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti Martin Beluský. Doplnil, že otvorenie bezpečnostnej previerky podľa zákona znamená, že dotyčná osoba ňou disponuje naďalej a až do je prípadného odobratia sa môže oboznamovať s utajenými skutočnosťami. „Tak je postavený zákon," dodal.

V nadväznosti na to reagovala opozícia. Peter Pellegrini, vyhlásil, že ide o veľmi závažné informácie a v najbližšej dobe sa pokúsia zvolať schôdzu na ktorej budú zbierať hlasy, potrebné na odvolanie vlády Eduarda Hegera. "Vyslovenie nedôvery premiérovi znamená pád vlády. A pád vlády by znamenal návrat mafie k moci - ďalší rozmach korupcie a bezprávia. Pád vlády by znamenal prehlbovanie sociálnych rozdielov, keď tí, čo kradnú, bohatnú na úkor tých, čo nekradnú," povedal predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš. "Ak Fico a Pellegrini kritizujú mafiánske praktiky v polícii, tak ich kritika smeruje do ich vlastných radov, pretože existencia takýchto štruktúr je výsledkom 12 rokov vlády Smeru. Dnes očista polície pokračuje a Fico s Pellegrinim zjavne chcú všetkými prostriedkami chrániť v polícii svojich ľudí," dodal Šipoš. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy