Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Poslanec Ján Herák po obvinení zo sexuálneho zneužívania pozastavuje svoje členstvo v OĽaNO
Zdielať na

Poslanec Ján Herák po obvinení zo sexuálneho zneužívania pozastavuje svoje členstvo v OĽaNO

Archívne video

BRATISLAVA / Poslanec Ján Herák pozastavuje svoje členstvo v klube najsilnejšej strany OľaNO. Urobil tak po obvinení zo sexuálneho zneužívania a ohrozenia mravnej výchovy mládeže.


Podľa našich informácií si mal Herák získať dôveru 14-ročného dievčaťa z detského domova. On tiež kedysi žil v takomto zariadení. Teraz organizuje tábory a práve tam malo minulé leto prísť ku sexuálnemu zneužitiu.

"Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nemôžeme poskytnúť žiadne informácie z trestného konania," uviedla policajná hovorkyňa Viktória Borloková.

Poslanec Ján Herák predstúpil pred novinárov  predpoludním a prečítal vyhlásenie.

"Som pripravený poskytnúť maximálnu súčinnosť orgánom činným v trestnom konaní. Plne im dôverujem a verím, že očistením môjho mena a preukázaním neviny zo skutku, ktorý sa mi kladie za vinu, samozrejme dokážem," vyhlásil poslanec.

 O túto tému sa samozrejme zaujímajú aj iní poslanci OľaNO. "Pozastavenie jeho členstva v klube bolo rozumné rozhodnutie, a je to už teraz na ňom a na orgánoch činných v trestnom konaní," skonštatoval podpredseda parlamentu Gábor Grendel.

"Kolegu Heráka poznám ako slušného človeka. na druhej strane, musíme vážne vnímať takéto obvinenia,"
zhodnotil poslanec Kristián Čekovský.

Ani predseda poslaneckého klubu OĽaNO nemieni prípad zľahčovať. Podľa neho je však možná aj alternatíva, že je to útok proti nim.

"Ja vnímam aj v týchto dňoch veľmi silný tlak na diskreditáciu hnutia OĽaNO,"
vyhlásil šéf poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš.


Sexuálny škandál otriasa Českom

Obvinením zo sexuálneho obťažovania politika žije aj česká politická scéna. Poslanec TOP 09 Dominik Feri mal podľa zistení českého Deníka N sa mal dopustiť nevhodného sexuálneho správania na niekoľkých ženách počas rokov 2015 až 2020. Svedectvá o nevhodnom správaní poskytol rad žien, ktoré portál získal je spoločne s redakciou Alarmu. Niektoré ženy tvrdia, že s nimi Feri mal sex, aj keď to výslovne odmietli. Ďalšie sa zverili, že sa z nich snažil vylákať nahé fotografie alebo je verejne dehonestoval. Informáciami médií sa zaoberá polícia, ďalší postup určí v nasledujúcich dňoch. Feri tieto tvrdenia odmieta a články označuje ich za manipulatívne a lživé.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy