Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Platia výstrahy pred povodňami, pre tieto okresy vydali výstrahu 3. stupňa
Zdielať na

Platia výstrahy pred povodňami, pre tieto okresy vydali výstrahu 3. stupňa

BRATISLAVA / Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahy tretieho stupňa pred povodňami z pretrvávajúcich dažďov v okresoch Nové Zámky – časť sever, Žarnovica a Košice-okolie.

SHMÚ o tom informuje na svojom webe. Výstrahy druhého stupňa platia pre okresy Nové Zámky – časť juh, Levice, Žiar nad Hronom, Zvolen, Banskú Bystricu a Trebišov.

Prvý stupeň výstrah pred povodňami platí v okresoch Nitra, Zlaté Moravce, Topoľčany, Partizánske, Bánovce nad Bebravou, Prievidza, Brezno, Spišská Nová Ves, Košice, Košice – okolie, Sabinov, Prešov a Trebišov (bez Rožňavy).

Hydrologické výstrahy budú meteorológovia predbežne aktualizovať, pretože nie je možné dopredu určiť presný koniec ich platnosti.

Bude oblačno až zamračene, lokálne aj s prehánkami

Na Slovensku bude v stredu polojasno až oblačno, postupne miestami až zamračené s lokálnymi prehánkami. Ojedinele sa môžu vyskytnúť búrky, zrána aj hmla. V polohách nad 1 800 metrov nad morom bude snežiť. Na svojom webe o tom informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Najvyššia denná teplota sa bude pohybovať od 15 do 20 stupňov Celzia, na Kysuciach, Orave a pod Tatrami okolo 13 stupňov. Teplota na horách vo výške 1 500 metrov bude okolo 5 stupňov.

Fúkať bude prevažne severozápadný vietor rýchlosťou 2 až 5 metrov za sekundu (5 až 20 km/h).

Meteorológovia predpokladajú zrážky do 5 milimetrov, pri búrkach výnimočne 10 až 20 milimetrov a na hrebeňoch Tatier do 10 cm snehu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy