Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Žena na bicykli narazila do idúceho vlaku. Akoby zázrakom zrážku prežila
Zdielať na

Žena na bicykli narazila do idúceho vlaku. Akoby zázrakom zrážku prežila

LIKAVKA OKRES RUŽOMBEROK / Devätnásťročná cyklistka narazila do idúceho vlaku. Žena smerovala z Likavky do reštaurácie v Ružomberku. Pre nehodu meškali štyri vlaky, jeden takmer hodinu. Žena skončila na traumatológii.

"Ja som sedel, odrazu zabrzdil ten vlak, myklo s celým vlakom, s celou súpravou," hovorí cestujúci vo vlaku. Železničné priecestie je označené svetelnou aj zvukovou signalizáciou a je otázne prečo 19-ročná dievčina pred ním na bicykli nezabrzdila. "19-ročná vodička narazila do ľavého boku prechádzajúceho vlaku," informuje hovorca KR PZ Žilina Radko Moravčík. 

Podľa cestujúcich rušňovodič trúbil aj brzdil

"Dvíhali jej hlavu. Hneď sem išla sanitka," hovorí cestujúci vo vlaku.

Mladú ženu previezli do nemocnice

"Pacientku sme hospitalizovali, jej stav je stabilizovaný bez vážnejších poranení," informuje hovorkyňa nemocnice UVN SNP Ružomberok Petra Dišková. "Má len poškriabanú hlavu. Je pri vedomí, som rád, že všetci svätí stáli pri dcére," hovorí otec dievčiny. 

Na danom železničnom priecestí nešlo o prvé nešťastie

"Toto priecestie je vysoko frekventované, je priama spojnica medzi obcou Likavka a Ružomberkom. Prechádza ním denne stovky ľudí. V horizonte 10-12 rokov sa tu stala aj smrteľná nehoda," hovorí starosta Likavky Marián Javorka. 

Príčinu dopravnej nehody objasňuje polícia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy