Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tragická nehoda sa stala na mieste, kde je už postavených niekoľko krížov
Zdielať na

Tragická nehoda sa stala na mieste, kde je už postavených niekoľko krížov

TURŇA NAD BODVOU / Smrteľná dopravná nehoda sa stala v utorok 4. mája pri obci Turňa nad Bodvou v okrese Košice - okolie. Na tomto mieste je už postavených niekoľko krížov. Teraz k nim žiaľ pribudne ďalší. Zomrel tam 32-ročný muž.

"Zrejme na poslednú chvíľu šiel odbočovať a šliapol na brzdy," takto opisuje sekundy pred zrážkou okoloidúci. Podľa všetkého sa mal vodič osobného auta snažiť odbočiť z hlavnej cesty do obce, keď doňho zozadu narazila dodávka. "Ku príčine dopravnej nehody sa zatiaľ nemôžeme vyjadrovať, vec je v štádiu šetrenia," hovorí riaditeľ ODI Košice - okolie Jaroslav Mačanga.

V osobnom aute sa viezli traja ľudia. Všetci ostali po zrážke v aute zakliesnení

Prvú pomoc im poskytli vojaci, ktorí išli náhodou okolo. "Štyria príslušníci práporu radiačnej, chemickej a biologickej ochrany boli pri výkone svojej služby svedkami tejto dopravnej nehody," informuje hovorkyňa Ministerstva obrany SR Martina Kovaľ Kakaščíková. "Počas vyprosťovacích prác sme zistili, že jedna osoba nehodu neprežila," hovorí veliteľ zásahu HaZZ Moldava nad Bodvou Miroslav Hric. "Žiaľ dopravná nehoda si vyžiadala život mladého muža. Záchranári mu už nedokázali pomôcť," informuje hovorkyňa operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová. 

Na mieste ošetrili troch zranených

Ženu a dvoch mužov. "Tí utrpeli najmä poranenia hrudníka a končatín. Prevezení boli do nemocníc," informuje Krčová. "Nehoda sa stala na mieste, kde už došlo ku niekoľkým dopravným nehodám," informuje Hric. "Na zistenie požitia alkoholických nápojov boli obidvaja vodiči podrobení dychovej skúške, ktorá prítomnosť alkoholu nepotvrdila," informuje hovorkyňa KRPZ Košice Lenka Ivanová. Počas dokumentovania dopravnej nehody bol hlavný ťah úplne uzavretý, neskôr riadený políciou.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy