Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Policajti naháňali vodiča v protismere. Použili výstrely, napriek tomu do nich ešte autom narazil
Zdielať na

Policajti naháňali vodiča v protismere. Použili výstrely, napriek tomu do nich ešte autom narazil

BRATISLAVA / Šialená jazda cestného piráta. Muž na bratislavskej diaľnici prešiel kilometre v protismere a nezastavili ho ani policajné výstrely. Dokonca do policajného auta narazil. Keď sa ho podarilo diaľničiarom zastaviť zabarikádoval sa v aute. Ako sa neskôr ukázalo šofér bol nadrogovaný.

V Bratislave na D1 33-ročný šofér na aute značky BMW išiel v protismere niekoľko kilometrov. Autá a kamióny sa mu uhýbajú na poslednú chvíľu. Len zázrakom sa nikomu nič nestalo. Bratislavskí diaľničiari si na obchvate všimli šoféra v protismere a snažili sa ho zastaviť. Miesto toho poriadne dupol na plyn.

Ručička tachometra sa mu chvíľami vyšplhala až na rýchlosť 160 km za hodinu

Oprotidúce autá mali čo robiť, aby sa s ním čelne nezrazili. V pätách mal policajtov, ktorí ho prenasledovali a snažili sa ho čo najskôr zastaviť. "Keď som to videl, neveril som vlastným očiam, že čo ten blázon vyvádza v protismere. Podľa mňa šiel tak 150 km. A tí policajti ako ho naháňali, tak to klobúk dole," hovorí svedok. 

Na policajné výzvy šofér nereagoval

Nezastavilo ho ani 11 výstrelov, ktoré mu postupne trafili tri pneumatiky. Ani to ho neodradilo a policajtom nezastavoval. Tí ho nakoniec na Prístavnom moste predbehli a zablokovali mu cestu. Aby toho nebolo málo stihol do nich autom naraziť. "Po tomto nájazde na policajné auto zastavil, vo vozidle bol uzamknutý a odmietol vystúpiť s vozidla," informuje Polícia. 

Pezinčan v rozbitom v aute stále sedel a chcel na ňom ujsť. Policajt na aute stihol rozbiť okno a muža z auta vytiahnuť a spútať ho. "Muž sa aj po ich nasadení mal správať agresívne a mal klásť aktívny odpor. Pravdepodobnou príčinou jeho správania bola skutočnosť, že vodič bol pod vplyvom omamných a psychotropných látok," informuje Polícia. 

Prípad si neskôr prevzal vyšetrovateľ a muža pravdepodobne obvinia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy