Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Najvyšší súd rozhodol: Obvinený oligarcha Jozef Brhel ostáva vo väzbe
Zdielať na

Najvyšší súd rozhodol: Obvinený oligarcha Jozef Brhel ostáva vo väzbe

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Obvinený podnikateľ Jozef Brhel ostáva vo väzbe. Senát 2T Najvyššieho súdu SR na pondelkovom neverejnom zasadnutí zamietol sťažnosť Brhela proti vzatiu do väzby. Senát zamietol aj žiadosť o nahradenie väzby zárukou dôveryhodnej osoby za ďalšie správanie obvineného.

"NS SR sa stotožnil s rozhodnutím Špecializovaného trestného súdu, ktorý konštatoval u obvineného dôvody útekovej a kolúznej väzby," informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Brhel obvinený v rámci akcie Mýtnik

Špecializovaný trestný súd vzal 5. februára do väzby podnikateľa Jozefa Brhela, ktorý je obvinený pre pokračovací obzvlášť závažný zločin porušovania povinností pri správe cudzieho majetku a zločin prijímania úplatku. Prípad súvisí s IT zákazkami na finančnej správe.

Národná kriminálna agentúra zadržala 29. januára v rámci akcie Mýtnik bývalého šéfa finančnej správy Františka Imreczeho a ďalšie osoby v súvislosti s korupciou a machináciami pri verejnom obstarávaní. Polícia v rámci akcie obvinila aj podnikateľov Michala Suchobu a Jozefa Brhela, ktorí sa v tom čase nachádzali v zahraničí. Brhel sa na Slovensko vrátil 1. februára a následne sa 2. februára dostavil na výsluch. Polícia ho potom zadržala. Podľa medializovaných informácií musel byť Brhel hospitalizovaný pre zhoršený zdravotný stav.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy