Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Jasná aj napriek lockdownu ožíva, o týždeň hostí svetový pohár v alpskom lyžovaní žien
Zdielať na

Jasná aj napriek lockdownu ožíva, o týždeň hostí svetový pohár v alpskom lyžovaní žien

NÍZKE TATRY / Aj napriek lockdownu, naše najväčšie zimné stredisko Jasná ožíva. Presne o týždeň odštartuje svetový pohár v alpskom lyžovaní žien. Navozili tam tony materiálu, vybudované sú už stany, finišujú aj práce nielen na tréningovej, ale aj pretekárskej trati. Všetci, ktorí sa podieľajú na príprave prestížneho športového podujatia, sú pravidelne testovaní a v jednej bubline. Diváci však prísť nemôžu.

I keď sa na športovú časť všetko pripravuje ako pred piatimi rokmi, tribúny tentoraz nestavajú. Diváci na unikátne preteky do strediska
fyzicky prísť nemôžu. V roku 2016 na svetovom pohári bolo až 17-tisíc divákov. Posledné práce robia teraz aj na tratiach. "Tréningová trasa 7 je už pripravená, pretekársku jednotku budeme finálne balkovať v nedeľu. Napúšťa sa sneh vodou a zjazdovka stvrdne," priblížil Matej Hulej, predseda organizačného výboru svetového pohára. 

"Momentálne sme začali s ohrazovaním zjazdovky bezpečnostnými sieťami, čaká nás postaviť zhruba 8km sietí. Všetci ľudia, ktorí pracujú na trati, sú v bubline," uviedol šéf technickej čaty Vladimír Mlynček. "Popri trati sú postavené veže pre TV, veľkoplošná obrazovka," doplnil Hulej. 

Pred piatimi rokmi sa v Demänovskej jaskyni Slobody odohral honosný otvárací ceremoniál a mimo jaskyne v stredisku bol bohatý program. Tento rok otvárací ceremoniál nebude. Tentoraz nestavajú ani stánky s občerstvením a veľká zmena čaká aj dopravu do strediska. Tá bude regulovaná. 

"Dolina bude od pondelka uzavretá od parkoviska Lúčky a od štvrtku od ústia Demänovskej Doliny od záchytného parkoviska. Do doliny sa budú môcť dostať len účastníci podujatia, majitelia nehnuteľností, zamestnanci a obyvatelia Demänovskej Doliny," vysvetlil Hulej. 

Pretekárky začnú do strediska chodiť od stredy a budú ubytované v hoteloch. Avšak stredisko bude pre divákov uzavreté. "Chcel by som poprosiť všetkých ľudí, aby rešpektovali tieto opatrenia a nepokúšali sa nejakými inými spôsobmi dostať hore do dejiska pretekov do doliny, lebo môžu nám spôsobiť problémy, aj nám ako organizátorom," odkázal Hulej. 

Najväčšou pýchou bude naša Petra Vlhová. Organizátori dúfajú, že počasie nesklame.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy