Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Meteorológovia vydali výstrahu 2. stupňa pred povodňami, platí pre tento okres
Zdielať na

Meteorológovia vydali výstrahu 2. stupňa pred povodňami, platí pre tento okres

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu 2. stupňa pred povodňami pre okolie Košíc. Výstraha pred povodňami na rieke Hornád bude platiť do nedele 28. februára do 8:00.

SHMÚ o výstrahe informuje na svojom webe. Výstraha 1. stupňa pred povodňami aktuálne platí v okresoch Michalovce a Trebišov, ktorými preteká rieka Bodrog. Výstraha platí do nedele 28. februára do 8:00.

Výstraha prvého stupňa pred silným vetrom na horách bude dnes do 22:00 platiť pre okresy Tvrdošín, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad, Banská Bystrica a Brezno. Vietor môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 30 až 35 metrov za sekundu, teda asi 110 až 125 kilometrov za hodinu.

Od stredy 24. februára na Slovensku pretrváva nepriaznivá smogová situácia. Druhý stupeň výstrahy pred smogom aktuálne platí v Banskej Bystrici, Jelšave, Prešove, Trenčíne, Martine, Vrútkach, Veľkej Ide a v okresoch Pezinok a Trebišov. Smog je zapríčinený tuhými časticami PM 10. K prekročeniu povolených hodnôt tuhých častíc PM 10 došlo od stredy 24. februára aj na merných staniciach v Bratislave, Košiciach, Nitre, Senici a Ružomberku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy