Skoro jasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Kľúčový ťah na Donovaly bol ochromený. Na cestu popadali úlomky zo skaly
Zdielať na

Kľúčový ťah na Donovaly bol ochromený. Na cestu popadali úlomky zo skaly

DONOVALY / V Banskej Bystrici v časti Jakub v smere na Donovaly takmer došlo k nešťastiu. Zo svahu sa tam zosunula časť pôdy, čo spôsobilo rozštiepenie skaly, ktorej časti sa rozsypali na štvorprúdovú cestu. Zosuv ochromil dopravu na niekoľko hodín a na mieste musia vykonať prehliadku odborníci z oblasti geológie. Tí určia ďalší postup. Záchranári pre odpratanie cesty použili bager a na mieste sa tvorili dlhé kolóny.

"V miestnej časti Jakub došlo k náhlemu zosuvu pôdy na štátnu cestu I/59, čo je veľmi frekventovaná cesta medzinárodného významu. Situácia skomplikovala aj dopravu, nakoľko zosuv si aj z preventívnych dôvodov vyžiadal čiastočné uzatvorenie cesty až do odstránenia prekážky. Premávku na mieste riadila polícia v protismernej časti. Situácia si pravdepodobne na istý čas vyžiada aj zúženie pruhov," priblížila policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Nejde pritom o ojedinelý jav. Svah nad miestnou komunikáciou na Mlynskej ulici v banskobystrickej mestskej časti Podlavice sa v posledných dňoch vo väčšej miere vplyvom počasia taktiež zosúva. Ako informovala hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková, v záujme bezpečnosti obyvateľov mesta ako účastníkov cestnej premávky preto musí samospráva pristúpiť k nevyhnutným opatreniam.

Na mieste bola reportérka Katarína Kováčiková a viac sa dozviete v relácií KRIMI o 19:00.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy