Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Priateľka nebohej z drámy v Kežmarku: Otca nenávidel, rodičom sa vyhrážal smrťou
Zdielať na

Priateľka nebohej z drámy v Kežmarku: Otca nenávidel, rodičom sa vyhrážal smrťou

KEŽMAROK / Príbuzní a priatelia manželov z Kežmarku, ktorých zavraždil vlastný syn, sa stále spamätávajú z tejto tragédie. Ozvala sa nám priateľka nebohej a porozprávala nám aj o tom, ako sa obvinený nie raz vyhrážal rodičom smrťou a svojho otca nenávidel.

Z miesta činu veľkej tragédie, kde syn zavraždil svojich rodičov, behá mráz po chrbte. Slová priateľky nebohej Magdalény opisujú, ako sa manželia báli o svoj život, pretože ich syn sa im už predtým vyhrážal smrťou.

"Chodila ku mne na kávičku a popri tom sa posťažovala a poplakala si, že už viackrát sa vyhrážal, že svojho otca zabije," opísala známa nebohej. Pani Beáta počula svoju priateľku naposledy v pondelok, dva dni pred smrťou. Opäť plakala a bála sa. "Sťažovala si na svojho syna, že sa zase vyhráža, že ho zabije. Tak som jej radila, aby išla s tým na políciu," dodala.

Lenže pani Magdaléna sa syna veľmi bála, a tak na políciu nešla. V stredu sa už pani Beáta svojej priateľke nedovolala. Telefón mala vypnutý a tušila, že sa stalo niečo veľmi zlé. "Som bola až zhrozená z toho, mňa by ani vo sne nenapadlo, že ten pondelok počujem Magdalénku poslednýkrát," opísala posledný telefonát.

Pani Beáta nevie aké mal syn detstvo. Podľa nej sa v poslednom období napätie medzi otcom a nim v poslednej dobe stupňovalo. Syn vraj nenávidel otca. O tom jej vraj často priateľka rozprávala. "Nikdy mu nepovedal otec ale všeljaké výrazy, ktoré sa nedajú použiť," povedala pani Beáta.

Podľa pani Beáty boli týraní skôr rodičia, než syn. Výhražky už smerovali aj na adresu matky. 41-ročný muž stále býval u svojich rodičov. Osamostatniť sa vraj vôbec nechystal. "Povedala, že veď ja ho doma nedržím, veď môže ísť, ale nechcel ísť nikde," uviedla.

Kamarátka sa dotkla aj citlivých tvrdení, že otec pil a útočil na syna. Podľa jej slov to nie je pravda. Vraj si vypil, no nie často a tak veľa. Zároveň nebol agresívny, dokonca chorý. "Bol po dvoch porážkach dokonca, tak on už ledva chodil na nohách. Viete, aj keď si jeho otec vypil, tak to mu nedáva dôvod na to, aby zabil svojich rodičov," myslí si  pani Beáta. 

Neublížil len svojim rodičom, ale aj nevinnej žene v obchodnom centre, v ktorom ju držal ako rukojemníčku. 41-ročný muž bol obvinený z obzvlášť závažného zločinu vraždy a zločinu držania rukojemníka. Ku skutkom sa priznal a hrozí mu doživotie. Sudca ho poslal do väzby, no jeho rodičom to už život nevráti. Manželia budú chýbať nielen príbuzným.

"Boli to dobrí ľudia, mňa len mrzí, že sa nedala prehovoriť a nešla sa poradiť na políciu, že sa už dlhší čas vyhráža smrťou," uzavrela pani Beáta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy