Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
FOTO: Horzivo vyzerajúca nehoda dvoch žien. Z áut ostali len kusy šrotu
Zdielať na

FOTO: Horzivo vyzerajúca nehoda dvoch žien. Z áut ostali len kusy šrotu

KRAĽOVANY / Hlavný medzinárodný ťah do Poľska či na východ Slovenska bol pre ťažkú nehodu v sobotu predpoludním asi na hodinu uzavretý. Dve vodičky skončili so zraneniami v dvoch nemocniciach. Záchrana v mrazivom počasí a s rúškami bola ťažká. Teplota bola pod desať stupňov pod nulou.

Iba kusy šrotu ostali z dvoch áut, ktoré šoférovali dve ženy. 52-ročná šoférka smerujúca do Kraľovian vošla do protismeru.

"Následne v pravotočivej zákrute, z doposiaľ presne nezistených príčin, prešla s vozidlom do protismeru, kde došlo k zrážke s protiidúcim osobným motorovým vozidlom Škoda, ktoré viedla v smere od Ružomberka 57-ročná vodička," uviedol policajný hovorca Radko Moravčík.

Sučianski hasiči prišli na troch vozidlách, na miesto dorazili aj hasiči z Dolného Kubína. "Javili známky zranení, boli pri vedomí, s nami komunikovali. Sme ich začali vyslobodzovať z vozidiel. Dostavila sa aj posádka z Kraľovian Rýchlej zdravotnej služby," povedal veliteľ hasičskej stanice v Sučanoch Peter Slobodník.

"Druhú osobu sme pomocou hydraulického zariadenia vyslobodili a pomohli sme s jej oštetrením a naložením do sanitky," dodal veliteľ zásahu  Pavol Púčik.


Jednu vodičku previezli urgentne do dolnokubinskej nemocnice, druhú do ružomberskej. "Jedna z nich utrpela poranenia celého tela. Obe boli po ošetrení záchranármi transportované do nemocníc," informovala hovorkyňa operačného strediska Alena Krčová.

Frekventovaný ťah bol asi na hodinu uzavretý a ďalšie okolnosti polícia vyšetruje.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy