Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Poľadovica obmedzila dopravu. Takýto mrznúci dážď si v Spišskej Novej Vsi nepamätajú už 25 rokov
Zdielať na

Poľadovica obmedzila dopravu. Takýto mrznúci dážď si v Spišskej Novej Vsi nepamätajú už 25 rokov

SLOVENSKO / V nedeľu, 8.februára, bojoval Východ Slovenska s poľadovicou. Dážď a následné mínusové teploty uzatvorili úseky ciest v Košickom kraji a postarali sa aj o rozbité plechy na autách. Vodičov potrápili najmä cesty vedúce po kopcoch.

Večerný mrznúci dážď spôsobil poriadne problémy na celom Spiši. Policajti museli uzavrieť cestu zo Smižian do Spišského Štvrtka. Úsek bol neprejazdný.

"Kvôli nepriaznivosti počasia policajti takmer na dve hodiny uzavreli cestu v úseku Smižany a Spišský Štvrtok," informovala hovorkyňa krajského riaditeľstva Lenka Ivanová. Za Smižanami stála kolóna áut, ktorá merala zopár kilometrov. Auta sa šmýkali, preto cestu uzavreli z oboch strán. Podobná situácia bola aj na hranici Spiša a Gemera. Tam však obmedzenia naďalej trvajú pre kamióny. "Dobšinský kopec je pre kamiónovú dopravu kvôli nepriaznivým podmienkam uzavretý od nedeľného večera až do odvolania," oznámila hovorkyňa Ivanová. Spiš bojoval s pokrývkou ľadu aj dnes ráno. Cesty už síce boli zjazdné, no chodníky ostávajú nebezpečné. Viaceré samosprávy nasadili technické služby na odstraňovanie ľadu. "Dnes od rána od štvrtej znova vyrazili všetky naše mechanizmy, ktoré máme. Tak, aby sme ako tak tú situáciu zvládali," informoval Pavol Bečarik, primátor mesta Spišská Nová Ves. Väčšina Východniarov sa zobudila do zaľadneného prostredia. Kým v noci boli problémy aj na cestách, ráno sa šmýkali už iba chodci. "Som rozprával s pamätníkmi, tak skutočne títo nepamätajú 25 rokov, aby niečo také bolo. Ten mrznúci dážď automaticky okamžite mrzol," doplnil primátor. Potešiteľnou správou bolo, že poľadovica neublížila ľuďom ani nezamestnala lekárov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy