Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
ZISTENIA TV JOJ: Michal Suchoba už je medzi hľadanými osobami na stránke ministerstva vnútra
Zdielať na

ZISTENIA TV JOJ: Michal Suchoba už je medzi hľadanými osobami na stránke ministerstva vnútra

PEZINOK / Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) žiada o vydanie európskeho a medzinárodného zatýkacieho rozkazu na bratislavského podnikateľa Michala Suchobu. Informáciu pre TV JOJ potvrdila hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu v Pezinku Katarína Kudjáková.

Po vydaní zatýkacieho rozkazu sudkyňou pre prípravné konanie sa medzinárodne hľadaný bratislavský podnikateľ Michal Suchoba už nachádza medzi hľadanými osobani ma atránke ministerstva vnútra. 

Suchoba je trestne stíhaný v prípade Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), ktorá podnikateľa obvinila v organizovanej skupine vedenej bývalým šéfom finančnej správy Františkom Imreczem a podnikateľom Jozefom Brhelom.

Suchobu NAKA nezadržala počas rozsiahlej akcie s názvom Mýtnik, keďže sa nachádzal v tom čase v zahraničí. Portál NOVINY.SK už vtedy informoval, že Suchoba sa nachádzal v čase zásahu NAKA v Abú Dhabí (Spojené arabské emiráty, poznámka redakcie).

​Odvtedy sa na Slovensko nevrátil, hoci je veľmi pravdepodobné, že tento bratislavský podnikateľ má vedomosť o jeho obvinení a v čase policajného zásahu mohol byť v kontakte s rodinou, prípadne so svojim advokátom. Na Suchobu a spol. vypovedá ďalší svedok polície. Imreczeho niekdajšia pravá ruka a dnes spolupracujúci svedok Daniel Čech. Ten tvrdí, že za kšefty dostával aj on od Suchobu údajne desaťtisícové úplatky. " Asi raz do mesiaca som chodil do Limbachu. Do domu, ktorý užíval Michal Suchoba. Tam sa konali neformálne stretnutia za prítomnosti Františka Imreceho," opísal Daniel Čech. Obvinený Jozef Brhel tvrdí, že sa zaujímať o Informačné technológie prestal pred okom 2009, keď finančnú správu Imrecze ešte neriadil. Suchobova rodina pre TVJOJ neposkytla žiadnu reakciu na trestné stíhanie.

Spomedzi obvinených sa jedine Suchoba rozhodol vyhýbať sa trestnému konaniu, pobytom na neznámom mieste zrejme mimo Europskeho kontinentu.

​Z ôsmich obvinených sa trestnému stíhaniu vyhýbal len Suchoba. V čase zadržania Imreczeho a spol. sa v zahraničí nachádzal aj veľkopodnikateľ Brhel, ten sa však pre potreby trestného stíhania dobrovoľne vrátil zo zahraničia,  súkromným lietadlom priletel z Kanárskych ostrovov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy