Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Polícia ani prokuratúra nemá informácie, kde sa nachádza obvinený podnikateľ Suchoba
Zdielať na

Polícia ani prokuratúra nemá informácie, kde sa nachádza obvinený podnikateľ Suchoba

BRATISLAVA / Polícia ani prokuratúra nemá aktuálne informácie, kde sa nachádza obvinený bratislavský podnikateľ Michal Suchoba. Prokurátor UŠP Ondrej Janíček nevie, kde sa Suchoba nachádza ani to, či je na území Slovenska alebo v zahraničí.

"Postupuje sa sa v súlade s trestným poriadkom. Jeho prítomnosť sa dá zabezpečiť príslušnými inštitútmi trestného poriadku," hovorí Janíček. Prokurátor Janíček na otázku TV JOJ, či teda sú aktuálne podané žiadosti o vydanie zatýkacieho rozkazu na obvineného Suchobu príslušným súdom nevylúčil, že tak vyšetrovacie orgány už urobili. "Pokiaľ nie je dosiahnuteľný pre orgány činné v trestnom konaní tieto dôvody bude posudzovať súd. Ja netuším, kde je, je nedosiahnuteľný pre OČTK, tam je to dostatočne vysvetlené," hovorí Janíček.

Suchoba je stíhaný v organizovanej skupine, ktorú má podľa polície riadiť bývalý šéf finančnej správy František Imrecze a veľkopodnikateľ Jozef Brhel. Z ôsmich obvinených sú piati vo väzbe, Suchoba sa ukrýva v zahraničí.

Podľa webového portálu noviny.sk v deň zadržania Imreczeho sa Suchoba nachádzal v Emirátoch v Abú Dhabí. Jeho matka sa pre trestné stíhanie mala spojiť s advokátom, ktorý Suchobu zastupuje.

Jozef Brhel sa dobrovoľne vrátil z Kanarských ostrovov pre výsluch na NAKA, kde bol zadržaný a od piatku je vo výkone väzby vo väzenskej nemocnici v Trenčíne. Suchoba je tak prvým obvineným podnikateľom z prípadov, v ktorých OČTK stíhajú vysokých štátnych funkcionárov, ktorí sa zámerne vyhýbajú trestnému stíhaniu a o jeho pobyte NAKA zrejme nemé aktualizované informácie. Zatiaľ Suchoba ako osoba, po ktorej je vyhlásené medzinárodne pátranie v informačných databázach nefiguruje.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy